Haberler

Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi Toplantısı" Kayseri'de Yapıldı

İŞ Konfederasyonu ve ÇAŞGEM (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi) ortaklığında yürütülen Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’nin toplantısı ve eğitimi Kayseri de Ommer Otel’de gerçekleştirildi.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve ÇAŞGEM (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi) ortaklığında yürütülen Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi'nin toplantısı ve eğitimi Kayseri de Ommer Otel'de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Hak-İş Kadın Kolları Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, Hak-İş Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Öz İplik İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Turgay Ulutürk, Hak-İş Hukuk Müşavirleri, Çasgem Eğitim Uzmanları ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların işçi ve işveren temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik kadının insanlık tarihinde ki öneminden bahsederek şu şekilde devam etti, "Kadın ailenin ve toplumun temel taşıdır. Bu sebepten kadın toplumda hak ettiği yeri almalıdır. Çünkü kadın ulusal gücümüzdür. İnsanoğlunun kendi geleceği ve bekası için kadına hak ettiği değeri vermek zorundayız. Kadına haksızlık eden insanlığa haksızlık etmiş olur. Bizim ve geleceğimizin mimarları kadınlarımızdır. Eğer ülkemiz için geleceğimiz için hedefler koyuyorsak bu hedeflerdeki en büyük rolü kadınlarımız üstlenecektir.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde kadın olmak, çalışan kadın olmak, eş olmak, anne olmak, çok fazla bedel ödemekle mümkün olmaktadır. Bütün bu zorluklara göğüs gerip emeğini alın terini ülkemizin geleceği için akıtan kadınlar geleceğimizin mimarı değil de nedir. Bizler biliyoruz ki yaptığımız şeyler kadar yapmaya muktedirken yapamadığımız şeylerden sorumluyuz. Bu yüzden Hak İş 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde 81 ilden yaklaşık 7000 e yakın kadın emekçiyi Ankara ya toplayarak çalışma hayatındaki sorunlarının dile getirilmesi çalışan kadınlarımız için çok önemliydi. Mukaddes dinimiz istişareye önem vermektedir. Peygamber efendimiz (S.A.V.) kadınlarla istişare eder onlarında fikirlerini alırdı. Türk tarihinde kadın sadakati yiğit ve bilge kişiliği ile övülmüştür. Bazen çok iyi bir savaşçı, bazen engin görüşleri ile kocasına daima yerinde öğüt veren bilge bir eş, iyi bir eğitmen, iyi bir hatun olarak tasvir edilmiştir.

Kadınlar ilmi, ahlaki, içtimai ve iktisadi hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapmalıyız. Çünkü tarihte zaferler, fetihler çağ açan, çağ kapatanlar ne kadarda erkekler olsa da onların geri planın da Hürrem Sultanlar, Nene Hatunlar, Fatma Bacılar, Onbaşı Nezahat gibi Türk kadınlarına borçluyuz bugünlerimizi.

ÇELİK "2023 GİBİ 2071 GİBİ HEDEFLER KOYUYORSAK KADINLARIMIZI DA BU HEDEFLERE ORTAK ETMELİYİZ."

Kadını cinsel bir meta olmaktan çıkarmalıyız. Maalesef dergilerden gazetelere kadar yiyecek reklamları ve birçok alanda, reklamı yapılan üründen önce kadının bedeninden bir bölümün ön plana çıkarılması, bana göre ahlaksızlıktır. Arabadan tutun da, mobilya sektörüne ve örneklerini çoğaltabileceğimiz birçok alanda, kadınların ahlaki değerleri hiçe sayılarak kullanılmasını kendi adıma kınıyorum. Akıllı telefon, tablet bilgisayar ve televizyon dizilerinde kontrollü olmadığımız zaman maalesef toplumunda genleri bozulmakta. Aile yapımız bozulmakta beyinlerimiz uyuşturulmaktadır. Bir haftalık televizyon programlarına bakacak olsak kiralık aşk, satılık aşk, falanca aşk, filanca aşk ve evlendirme programları sanki toplumun başka sorunu yok. Halbuki ülkemize 2023 gibi 2071 gibi hedefler koyuyorsak kadınlarımızı da bu hedeflere ortak etmeliyiz. Yoksa bu hedeflere ulaşmamız imkansız gibi gözüküyor. Biz biliyoruz ki Türk ve Müslüman kadın eğer isterse bir eliyle beşik sallar diğer eliyle dünyayı sallar. Ben bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum " dedi.

HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, da projenin amacı hakkında katılımcılara bilgi vererek şu şekilde devam etti, "HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı 6 sektörde (Genel hizmetler, Tekstil, Gıda, Orman, Taşımacılık, Turizim) faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinden seçilecek 80 işyerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında, işçi ve işveren temsilcilerine SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi standardının kriterleri İSG alanında iş yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler, MOBBİNG, çalışma hayatında haklar ve kadın konuların da eğitim verilmesi yoluyla hedef saha ziyaretleri ile iş yerlerinin incelenerek belgelendirilmesi amaçlanmıştır" dedi.

Eğitim ardından katılımcılarla toplu fotoğraf çekildikten sonra toplantı son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Fatma Yavuz Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title