Haberler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: "Şiddet Mağduru Kadınlar Devlet Yerine Bize...

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim, "Şiddet mağduru kadınlar devlet yerine bize başvuruyorlar" dedi.

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla İstanbul Aydın Üniversitesi'nde  düzenlenen konferansta konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim, "Şiddet mağduru kadınlar devlet yerine bize başvuruyorlar" dedi.

Konuşmasında kadın cinayetlerini durdurmak ve kadınların şiddetten korunmasını sağlamak için "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu"nun verdiği mücadeleden söz eden Ataselim, "Erkekler artık davalarda indirim almak adına, öldürülen kadınlar hakkında türlü ithamlarda bulunabiliyorlar. Ama o kadının kendini savunabilme hakkı yok çünkü öldürüldü" dedi.

"AKRAN HUKUKU GELİŞTİRİLMELİ

"Çok seviyorsa aşırı tutku indirimi, pişmansa iyi hal indirimi, iyi bir mesleği varsa saygın tutum indirimi hatta okuyorsa gelecek indirimi bile alan suçluların olduğunu söyleyen Ataselim, kadınların artık devlet yerine "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu"na başvurduklarını anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çoğu zaman haksız yere uygulanan indirimlerin önüne geçebiliyoruz. Ancak burada büyük görev meclise düşüyor. Biz yalnızca bir mücadele örgütüyüz, maddi gücümüz, yasa yapma yetkimiz, kolluk kuvvetimiz yok ama bu kadınlar devlet yerine bize başvuruyorlar."

Konuşmasında akran hukukunun geliştirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Ataselim, "Mağdur ve fail için yaş sınırlamalarındaki belirsizliğe son verilmeli. Sınırlar ve tanımlara netlik getirilmeli, öncelikle ihtiyaç duyulan Çocuk Koruma Kanunu'na dayalı bir akran hukuku geliştirilmelidir" dedi.

"DAVALAR BİR TİYATRO GİBİ"

Davalarda hep aynı olaylarla karşılaştıklarını söyleyen Ataşelim, "Aynı sahneler, davalar artık bir tiyatro gibi, sıralama bile aynı. Önce cezaevinde bir takım elbise kiralanır daha sonra davada suçlu elini önde tutar ve pişmanım der" dedi.

Kadınların artık davalarında asla pes etmediklerine de vurgu yapan Ataşelim, "Hatta bazı kadınlarımız sonunda ölüm olsa dahi geri dönmek istemediklerini söylüyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title