Haberler

Kadın Çiftçiye Kaymakam Desteği

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Kadın Çiftçiler Bölge Yarışması'nda Antalya'yı temsil edecek Ümmü Akgün'ü ziyaret etti.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Kadın Çiftçiler Bölge Yarışması'nda Antalya'yı temsil edecek Ümmü Akgün'ü ziyaret etti.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, önümüzdeki günlerde Burdur'da yapılacak olan kadın çiftçiler bölge yarışmasında Antalya'yı temsil edecek olan Ümmü Akgün'ü Garipçe Köyü'ndeki evinde ziyaret etti.

Akgün'ün Korkuteli ve Antalya'yı en iyi şekilde temsil edeceği ifade eden Kaymakam Karahan, "Türkiye'de kırsalda ve tarımda çalışan kadın nüfusumuz yüzde 35'lerde olduğu halde, milli ekonomiye katkı yüzde 10'un altındadır. Avrupa ülkelerinde bu durum biraz daha farklı. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde tarımda çalışan kadın nüfus yüzde 5 ama milli gelire katkısı yüzde 12 civarında. Dolayısıyla biz de bir verimlilik sorunu var. Tarımda bu verimlilik sorununu aşmak için eğitime ve teknolojiye daha çok yönelmemiz lazım. Ümmü Akgün kardeşimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında her türlü desteği vereceğiz. Kendisine Burdur'da yapılacak bölge yarışmasında başarılar diliyorum" dedi.

Kaymakam Karahan, daha sonra Garipçe Köyü Muhtarı Akif Balcı ile birlikte köy yollarının mevcut durumunu yerinde görmek üzere köy içinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Karahan Korkuteli Antalya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title