Haberler

Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi - Muş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eğitim gelen kadınlardan genel görüntüler Kadınlara verilen teorik eğitim Mukaddes Çakırın konuşması Teknikeri Ali Ercan Tekgül konuşması Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger konuşması Kadın çiftçilere arıcılık eğitimi Muş'un Hasköy ve Korkut ilçelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" projesi kapsamında uygulamalı arıcılık eğitimi verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eğitim gelen kadınlardan genel görüntüler

Kadınlara verilen teorik eğitim

Mukaddes Çakırın konuşması

Teknikeri Ali Ercan Tekgül konuşması

Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger konuşması Kadın çiftçilere arıcılık eğitimi

Muş'un Hasköy ve Korkut ilçelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" projesi kapsamında uygulamalı arıcılık eğitimi verildi.

Proje hakkında bilgi veren Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger, Kırsal kesimdeki kadınlara Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında daha önce arı kovanı alan 30 kadın çiftçiye 10 gün süreyle teorik eğitimin verildiğini bildirdi.

Kırsaldaki kadınların arıcılık sektöründe gelişmesi amacıyla uygulanan projenin verimli geçtiğini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şubesi Arıcılık Teknikeri Ali Ercan Tekgül ise, "Kış döneminde kursiyerlere teorik bilgiler verdik. 80 saatlik eğitim sonucu kursiyerlere arılı kovanlarını geçen hafta dağıttık. Bu dağıtılan kovanlar üzerinde de bugünden itibaren 10 günlük süre zarfında uygulamalı eğitim veriyoruz. Bayan öğrencilerimizin organik tarım faaliyetlerinde, bal üretiminde erkeklerden daha iyi daha titiz, daha çalışkan olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Kursiyerlerden Mukaddes Çakır ise, arıcılığın kadınlar için bir fırsat olduğunu vurgulayarak kendilerine verilen desteği boya çıkarmayacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Ercan Hasköy Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title