Haberler

Kadın Çiftçiler Kovan Açtı

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde kadın çiftçilere yönelik yapılan arıcılık kursunda verilen eğitimler sırasında kovan başı uygulama yapıldı.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde kadın çiftçilere yönelik yapılan arıcılık kursunda verilen eğitimler sırasında kovan başı uygulama yapıldı.

Abdipaşalı kadın çiftçilere yönelik Bartın Çalışma ve İş Kurumu ile Ulus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizesinde yapılan 80 saat süren arıcılık kursunda Usta Öğreticisi Ziraat Teknisyeni Recep Işıkoğlu tarafından kovan başı uygulama yapıldı. Arıcı kadın kursiyerlerin elde ettikleri teorik bilgileri pekiştirerek uygulamaya aktarıma fırsatı buldular. Oldukça ilgili ve heyecanlı oldukları gözlenen kursiyerler kovanının tekniğine uygun açılması, koloninin tanınması, arı bölmesi, kat koyma, arı hastalık ve zararlıları, mevsimsel bakım işlemleri ve temel peteğin çerçeveye takılması konularında elde ettikleri teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı yakaladı.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kadın çiftçilerin uygulamalı eğitimlerimiz sayesinde teknik bilgi ve beceriye kavuşturarak ilimizin ekonomisindeki yerlerini güçlendirmeye çalışmaktayız. Kadın çiftçilerimizin iş gücüne katılımlarını yeni bilgi ve teknoloji desteğinde daha da nitelikli bir yapıya kavuşturuyoruz. Eğitimlerimizin gıda, tarım ve hayvancılık sektörü özelinde artan verimlilikle birlikte sağlıklı ve kaliteli ürünler eldesine imkan kılındığına hep birlikte tanıklık etmekteyiz. Aile ve ilimiz ekonomisine eşsiz katkıları olan kadın çiftçilerimizi bu vesileyle bir kez daha tebrik diyoruz. Bir çoğu arıcılıkla geçimini sağlayan kursiyerlerimize şimdiden bol ürünler, bereketli kazançlar dileriz. İstihdama dayalı mesleki eğitim kurslarımızın hayata geçirilmesinde mali desteklerinden dolayı Çalışma ve İş Kur Müdürlüğümüze, modüler eğitim planı iş ve işlemlerinden dolayı Ulus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kursiyer kadın çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz" denildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdipaşa Bartın Ulus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title