Haberler

Kadın Çiftçi Eğitim Programı" Sertifika Töreni

Düzce'de, "Kadın Çiftçi Eğitim Programı" kapsamında 153 kadına sertifikaları verildi.

Düzce'de, "Kadın Çiftçi Eğitim Programı" kapsamında 153 kadına sertifikaları verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ndeki sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, kadınların hayatın her alanında görev ve sorumluluk üstlendiğini, aile ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Yararlı ve anlamlı bir eğitim programı düzenlendiğini vurgulayan Karabulut, "Devletimizin önderi Mustafa Kemal'in çok güzel tespiti var. 'Kadınlarımız, erkeklerden daha bilgili, daha verimli, daha aydın, daha kültürlü olmalıdırlar' diyor. Çocuklarımızı eğiten, onları geleceğe hazırlayan, onlarla maddi ve manevi ilgilenen hanımlarımızdır. Bu program kadınlarımız için çok faydalı olacaktır" dedi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ise kırsalda yaşayan çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde merkez ilçede 2, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı ilçelerinde de birer adet olmak üzere 5 kurs açıldı. Beş gün süren kurslarda 153 kadın çiftçi eğitime katıldı. Bu kurslarda çeşitli tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hak ve özgürlükleri, çocukla iletişim, girişimcilik, liderlik ve sosyal güvenlik konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir."

Konuşmaların ardından eğitime katılan 153 kadın çiftçiye, sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Salih Karabulut Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title