Haberler

Kadın Çalıştayı Kitap Haline Getirildi

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Barosu ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şubesi tarafından düzenlenen “Kadın Çalıştayı” sonuç raporu kitapçığı tanıtım töreni Sakarya Barosu yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Barosu ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şubesi tarafından düzenlenen "Kadın Çalıştayı" sonuç raporu kitapçığı tanıtım töreni Sakarya Barosu yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleşti.

Kadın Çalıştayı Sonuç Raporu kitapçığı tanıtım törenine Baro Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu, Çalıştay Koordinatörü Av. Reyhan Şahin, Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Tevhide Yağan ile çok sayada davetli katıldı.

Çalıştay Koordinatörü Av. Reyhan Şahin, "Üç paydaşla yürütülen bu çalıştayda, binlerce yıllık erk zihniyetinin dönüştürülmesi bağlamında endi mücadele deneyimlerimizi, birikimlerimizi paylaşarak yeni yöntemler ve çözümler önermeyi, önerebilmeyi amaçlıyoruz. Oturumlarda mevcut durum analizi, sorun tespiti, ardından da çözüm önerilerimiz ve etkinlik planlarımızı yaptık. Genel tespit ve çözümlerin yanı sıra Sakarya'ya özgü önerilerinde yer aldığı raporun, önümüzdeki yıllara ve çalışmalara ışık tutacağına inanıyoruz" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Tevhide Yağan ise, "Gönüllülük, toplumlarda demokrasinin temel haline gelen, adeta sesini duyurma yöntemlerinin en etkilisi olan STK'lar, hem demokratik sürecin hem de sivil hareketin doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalıştayın ve sonuç bildirgesinin kadın dünyasında yeni ufuklar açacağına inanmaktayım" diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoplu'da çalıştayın önemine dikkat çekerek, "Hukuk'un tek hedefi toplumsal düzeni korumak değil, aynı zamanda belli amaçlar doğrultusunda zihniyet dönüşümünün ve ilerlemenin gerçekleştirilmesi içinde önderlik etmek önemlidir. Sakarya Barosu Başkanı olarak bu çalıştay ve sonuç raporunun bu amaca hizmet doğrultusunda da önemlidir" dedi.

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Tevhide Yağan Kadın Çalıştayı sonuç raporunun kitap haline getirilmesine sebep olan Sakarya Barosu adına Baro Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu'na plaket takdim etti. Tanıtım töreni kokteyl ile sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Şahin Türk Yağan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title