Haberler

Kadın Çalıştayı İçin, SAÜ ve SATSO ile Görüştüler

Güncelleme:

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi "Kadın Çalıştayı" için Baro'dan sonra SAÜ ve SATSO'yu ziyaret etti.

Türk Kadını'na Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişi'nin 79.Yıldönümü nedeniyle, Sakarya'da bir ilki gerçekleştirecek olan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi'nin Başkanı Tevhide Yağan, beraberindeki kadınlar ile birlikte iki günlük "Kadın Çalıştayı" oluşumu için, Sakarya Barosu'ndan sonra Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası'nı da (SATSO) ziyaret etti.

SAÜ ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel ile görüşen TKB Başkanı Tevhide Yağan, "Kadın Çalıştayı"nın komite sözcüsü için SAÜ'den bayan öğretim görevlisi ve yetkili bir görevli desteği isteğinde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Üstel, bu konuda SAÜ'nün TKB'ne gereken her türlü desteğinin sözünü verdi.

Ardından Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret eden Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan ve beraberindeki kadınlar, aynı konu hakkında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'dan deysek istedi. Kösemusul, Kadın Çalıştayı için SATSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya'yı görevlendirerek, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle birlikte bir çalışma yapılmasını ve SATSO olarak her konuda Türk Kadınlar Birliği'nin yanında olacaklarını söyledi.

Kadın Çalıştayı alt başlıklar taslağı

Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevhide Yağan, Sakarya Barosu, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası'na "Kadın Çalıştayı" ile ilgili sunduğu "Kadın Çalıştayı alt başlıklar taslağı" içeriliğinde şu konulara değindi:

Kadınlar ve güncel politik sorunlar; "Kadının kaç çocuk doğuracağına karar verme hakkı, Kürtaj hakkı, Türkiye'deki kadın hareketlerinin önündeki engeller, Sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerde kadının yerinin güçlendirilmesi ile ilgili rolü, Yerel yönetimlerde erkek egemenliğini nasıl aşarız ve Kadınların yönetimde olduğu kentlerde hangi farklılıklar olur."

Kadın emeği ve istihdamı; "Girişimcilik ve kadın istihdamı soruna çözüm olabilirmi,

Esnek çalışma ( yarı zamanlı çalışma, ev eksenli çalışma) ve Kadın üretim kooperatifleri: kadın dayanışması ile gelir elde edebilir miyiz."

Çevre Bilinci (Kadın ve Eğitim): "Çevre hakkı, Çevre bilinci, Eğitim alma hakkı, ve Eğitimci kadınların sorunu."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Üniversitesi Yağan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title