Haberler

Kadın Çalıştayı -

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi, Sakarya Barosu ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) işbirliğiyle düzenlenen "Kadınlar Çalıştayı" başladı.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi, Sakarya Barosu ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) işbirliğiyle düzenlenen "Kadınlar Çalıştayı" başladı.

Bir otelde düzenlenen çalıştayda katılımcılar iki gün boyunca "Kadının Hukuksal Yolculuğu", "Eğitimde Kadın", "Kadının Toplumsal Statüsü" ile "Kadın istidamı ve Girişimcilik" konularını tartışacak.

Kadın Çalıştayı Proje Genel Koordinatörü avukat Reyhan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79. yıl dönümü dolayısıyla düzenledikleri çalıştayın hayırlı olmasını diledi.

Kadına tanınan yasal eşitliğin 79 yıl geçmesine rağmen sonuçlanmadığını gördüklerini vurgulayan Şahin, "Amacımız, gerçekten bu alanın sorgulanması ve yeni çözüm önerileri oluşturmak. Bu sonuçlardan çıkartacağımız verilerin önümüzdeki çalışmalara ışık tutacağı inancındayız. Umuyorum ki yararlı ve verimli bir çalışma olacak" ifadesini kullandı.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ise kadınların hem iş hem eğitim hem sivil toplum örgütü hem de siyaset alanında olması gereken bireyler olduğunu vurguladı.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiğini, ancak temsiliyette çok fazla yer almadıklarını belirten Yağan, "Buna, (Acaba kadınların bakışını çevirebilir miyiz?' diye paydaşlarımızla Sakarya'da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Hem seçim dönemine rast gelmesi, hem de bir farkındalık yaratmak istedik. İnşallah başarılı geçer" diye konuştu.

Yağan, son dönemlerde hükümetin kadınlara yönelik önemli çalışmaları olduğuna dikkati çekerek, yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan çok umutlu olduklarını söyledi.

Kadın sorunlarının çözülmesinin biraz zaman isteyeceğini vurgulayan Yağan, "Hükümet, bu konuda elinden gelen her türlü çalışmayı yapıyor. Biz de kadın örgütleri olarak yanında olmaya çalışacağız. Kadına yönelik şiddetin, eğitim ve siyasal anlamda temsil eksikliğinin artık yok olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Yağan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title