Haberler

Kadın Belediye Başkanları Belgesele Konu Oldu

Cumhuriyet tarihinden bu yana belediye başkanlığı yapmış kadınların hikayeleri, belgesel filme konu oldu.

Cumhuriyet tarihinden bu yana belediye başkanlığı yapmış kadınların hikayeleri, belgesel filme konu oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Çetin Özkan tarafından hazırlanacak belgesel filmin çekimlerine yarın başlanacak.

Belgeselde 1930 yılında ilk kadın belediye başkanı seçilen Kılıçkayalı Sadiye'den 1950 yılında Mersin Belediye Başkanı olan Müfide İlhan'a, "Hükümet Kadın" filmine konu olan Zekiye Midyat'tan günümüze kadar kadın başkanların hikayeleri işlenecek.

Filmin ana karakteri, yaşayan en eski kadın belediye başkanı olan ve 1977-1980 döneminde Bozcaada Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nagahan Akay (82) olacak.

Projenin sahibi ve filmin yönetmeni Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, danışmanlığını yaptığı İzmir'in ilk kadın belediye başkanı olan eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar'ın yüksek lisans tezinden yola çıkarak projeye başladıklarını belirtti.

Yaptıkları ön araştırmada kadın belediye başkanı sayısının çok az olduğunu, görev yapmış başkanların da özgün hikayelerinin bulunduğunu saptadıklarını anlatan Özkan, kadın yöneticilerle ilgili farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi.

"Gelecek yıl 8 Mart'ta gösterime girecek"

Proje kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerindeki eski ve mevcut kadın belediye başkanlarıyla görüşüleceğini ifade eden Özkan, yarın Nagahan Akay ile çekimleri başlayacak filmi gelecek yıl 8 Mart'ta gösterime sunmayı planladığını söyledi.

Özkan, "Cumhuriyet tarihinden bu yana 31 bin erkek belediye başkanı olmuş. Kadın belediye başkanı sayısı ise 119. Türkiye'deki kadın yöneticilerin sayısının azlığı dikkatimi çekti. Filmle kadın yöneticilerin sayısının artmasına destek vermek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Midyat Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title