Haberler

Kadın Askere Kuaför ve Makyaj Özgürlüğü Geliyor

Güncelleme:

TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle kadın subay ve astsubaylara makyaj özgürlüğü getirildi.

TSK İç Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle 'özel askeri dinlenme kamplarının' kurulmasına ilişkin hükümler yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik değişikliği ile kadın subay ve astsubaylara makyaj özgürlüğü getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle, uzman erbaşlar hariç erbaş ve erler ile askeri öğrenciler tarafından gönderilen ve bunların kendilerine gelen posta gönderileri ilgilinin amiri tarafından denetlenebilecek. Yönetmelik değişikliğiyle TSK mensubu memur-askerler için kurulan dinlenme kamplarının kurulması ile ilgili düzenlemeler de yürürlükten kaldırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KAMPLAR MADDESİ KALDIRILDI

"Ordu pazarları'' ile ilgili düzenlemenin yer aldığı ''Ordu pazarları hususi kanunlara göre teşkil edilerek yürütülecektir'' ifadesi ile ''Orduevleri ve askeri gazinolar'' başlıklı maddenin ''Subaylar, askeri memurlar ve astsubaylar ile bunların emeklileri orduevlerinin ve askeri gazinoların tabii üyeleridirler'' hükmü dışındaki diğer hükümler yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelikteki, ''subay, askeri memur ve astsubaylarla ailelerinin dinlenme ve moral ihtiyaçlarını temin maksadıyla mahalli ve özel kampların tesis olunabileceğine, bu kampların ne zaman ve nerede açılacakları, süreleri özel veya mahalli olacaklarının, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edileceğine, kampların işletilmesinde askeri nakil vasıtaları ve askeri eşyalardan istifade edileceğine'' ilişkin hükümler ile ''bir garnizona tayin edilerek gelen subay, askeri memur ve astsubayları karşılamak ve lojman veya boş olduğu tesbit edilen meskenlere yerleştirilmelerini veya girebilmelerini temin maksadı ile ekiplerin kurulmasına'' ilişkin hükümler de kaldırıldı.

KİŞİSEL BİLGİLERE ÖZEL KORUMA

Askeri kimlik kartının kapsamı, içeriği, kullanılacak fotoğrafların özellik ve niteliği, hak sahipleri, şekli, ebadı ile yürürlük, değiştirme ve geçerlilik tarihleri, şahsi dosyalarda muhafaza edilen veya personel bilgi sistemlerinde bulunan kişisel veriler ve kayıtlar gizli olacak. Belirlenen amaçlar dışında kullanılamayacak. Bu yönetmelik ve ilgili diğer kanun ve yönetmelik esaslarına uygun olarak işlenmiş olan kişisel veriler, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinecek veya yok edilecek. İlgili kişi tarafından talep edildiğinde verilerin silindiğine dair belge düzenlenecek ve ilgilisine verilecek.

SPOR KULÜPLERİ KURULABİLECEK

"Derneklerle münasebet'' hükümlerini düzenleyen maddede yapılan değişikliğe göre, TSK mensupları kendi kıta, karargah ve kurumları içinde amatör askeri spor kulüpleri kurabilecek ve bu kulüplerde faaliyette bulunabilecekler. Kurulan amatör spor kulüplerinde faaliyet gösteren TSK mensuplarının asli hizmet ve vazifelerini aksatmalarına müsaade edilmeyecek.

KADIN SUBAYLARA KUAFÖR ÖZGÜRLÜĞÜ

Subay, askeri memur, askeri okul öğrencileri ile devlet memuru bayan personelin makyajı, aksesuar ve saç tuvaletine ilişkin esasları düzenleyen maddeye ''astsubay'' ifadesi de eklendi. Bayan subay ve astsubayların saçları, isteğe bağlı olarak kısa veya uzun olabilecek.

ASKER MESAİ BİTİMİNDE EVİNE GİDECEK

Yönetmeliğin "İzinler" ile ilgili maddesinde yapılan düzenlemeye göre, noksan hizmetlerini tamamlamakta olan erbaş ve erlere, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/kurumun bulunduğu il/ilçe mülki sınırları içinde ikamet ettiklerini yazılı olarak bildirdikleri kanuni yakınları yanına, ilgili fıkradaki gün sınırlamasına bağlı kalınmaksızın noksan hizmet sürelerinin her günü için ulaşım imkanları dikkate alınarak, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/kurum amirliği tarafından mesai bitiminden ertesi günün mesai başlangıcına kadar gece yatısı izni verilebilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

hahaMobil-ANDROID:

kadına kuaför özgürlüğü demek tsk hapı yuttu demek :) yakında taytla gelirler :)

7
5
yanıtYanıtla
SKENDER:

ASKER EVİNE GİDEBİLECEK SAÇMALIĞA BAKIN YAAAAAAAAAA

5
5
yanıtYanıtla
ww:

kadından asker olmaz. savaş erkek işidir. kadın annedir, şefkattir, namusdur. hanginiz kızını karısını askere gönderir.

3
7
yanıtYanıtla
kara:

Görüp bakmam lazım yakışıyor mu, kötü bir niyetim yok, bir ara görmeye gelirim, ona göre makyaj yapsınlar:) (Evli olanlarla işim yok). . .

1
9
yanıtYanıtla
ÖZGÜR MİLLET:

Yobaz düşünceli insanlar şimdi atlar; Makyaj mı? Onu yapacaklarına çarşaf giysinler diye. TÜRKİYE''DE Yobaz düşünceye izin yok! Müslüman olabilirsiniz ama insanlara karışamazsınız. TÜRKİYE özgür bir cumhuriyettir. İsteyen istediğini giyer, İsteyen istediği dine inanır, İsteyen de inanmaz! Hah o kadar!

9
1
yanıtYanıtla
CEM:

İYİCE KAFAYI YEDİLER YA MAKYAJ NEDİR YA ? OLDU OLUCAK AKŞAMLARI KADINLAR 5 ÇAYIDA YAPSINLA :)))

3
4
yanıtYanıtla
çaça:

yalan haber be kadından asker olurmu

2
4
yanıtYanıtla
ruhi:

bence şu an ülkemde kadın askere ihtiyaç yok, subay ve astsubay alıyolar bunada gerek yok askerlik farklı bir iş, ayrıca kadının girdiği yerde işler biraz çığrından nçıkabilir bunuda gözardı etmesinler.

2
4
yanıtYanıtla
can:

kızlarıda alsınlar askere bu nedir ya. biz askere giderken piyasada her işi onlar kapıyo. biz erkekler açıkta kalıyoruz. madem eşitiz gitsinler

4
1
yanıtYanıtla
gogo:

ülke medeniyete gidiyor. bu chp halen şeriat gelicek diye yırtınıyor

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title