Haberler

'Kadim Şehir Ve Üniversitemiz'in Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Bekir Bükün

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, "Kadim Şehir ve Üniversitemiz" adlı programın bu haftaki konuğu oldu.

Yerel yayın yapan TV 21 ekranlarında yayınlanan programda Ziraat Fakültesinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Bükün, 8 bölümlü fakültelerinde tarım alanından ziyade hayvancılık alanında da projeler yürüttüklerini, laboratuvar alanında da birçok çalışmaları olduğunu söyledi.

TÜBİTAK ve Üniversiteden aldıkları desteklerle öğrencilerinin çalışmalar yapabilmesi için modern laboratuvarları fakültelerine kazandırdıklarını söyleyen Bükün, "Ziraat güvenilir gıda ihtiyacını karşılayan önemli bir alandır ve son yıllarda bu mesleğin popülerliği giderek artmakta" dedi.

Gül bahçeleri ve Karacadağ pirinci üretimi konusunda yeni çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bükün, gül şehri Diyarbakır'da gül yetiştirdikleri bir bahçeleri olduğunu söyledi. Bükün, çiftçi evi çalışması ve çocukların böcek korkusunu yenmeleri için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, problemleri olan üreticilere, çiftçilere birebir danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Sertifikalı tohum konusunda bilgiler veren Bükün, bitkilerin genlerini araştırdıklarını, eksikleri gidererek öğrencilerine eğitim konusunda her türlü imkanı sağladıklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title