Haberler

Kadıköylüler Cumhuriyet'in 90. Yılını Bağdat Caddesi'nde Kutladı

M.Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü'ne katılan binlerce kişi ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleri ile Bağdat caddesi'nde toplandı.

M. Akif ERDEM-Hakan TARHAN-İSTANBUL DHA

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü'ne katılan binlerce kişi ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleri ile Bağdat caddesi'nde toplandı. Trafiğin kesilmesiyle birlikte Bağdat Caddesi'ni dolduran vatandaşlar, Türk Bayrağı ve Atatürk görselleriyle süslenen Cumhuriyet TIR'ının arkasından yürümeye başladılar. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün ev sahipliğindeki yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal, duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, sanatçı Yonca Evcimik ile onbinlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş sırasında "Yaşasın Cumhuriyet", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde sloganlar atıldı.

Yürüyüş güzergahı boyunca Suadiye, Şaşkınbakkal, Erenköy ve Caddebostan'a canlı DJ performansları ve sahne şovları da büyük ilgi gördü. Geleneksel yürüyüşün rekor bir katılımla gerçekleştiğini belirten Kadıköy Belediye Baştanı Selami Öztürk "Hepimizin gördüğü gibi katılım rekor oranda. Bu şunu gösteriyor; Cumhuriyete karşı tepkiler olduğu müddetçe yurttaş daha fazla sahip çıkıyor. Türkiye duyarlı bir ülke. Yürüyüş bu yıl daha görkemli" diye konuştu. Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu belirten Öztürk sürecin devam ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin ise "Dünyanın her yerinde iki bayram çok önemlidir. Biri milli biri de dini bayram. Bunlara hiç kimse müdahale edemez. Ama ne yazık ki son dönemde bu müdahale çok olmaya başladı. Yüzbinlerce insan sokakta. İstanbul'un dört bir yanında bu toplumsal duyarlılık devam edecek" dedi. Binlerce kişinin katıldığı Suadiye'den başlayan yürüyüş, Caddebostan'da sona erdi.

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği 90. yıl kutlamaları, Volkan Konak konseri ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Selami Öztürk Gürsel Tekin Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title