Haberler

Kadıköy'ün Parkları Atık Su Arıtımıyla Sulanıyor

Güncelleme:

Kadıköy Belediyesi hızla tükenen doğal su kaynaklarının korunmasını Atık Su Geri Kazanım Sistemi ile sağlıyor.

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce hayata geçirilen projeyle evsel nitelikli atık sulardan elde edilen suyla yaz aylarında parklar sulanıyor, kış aylarında ise biriktirilen sularla kentin cadde ve sokakları temizleniyor.

Su verimliliği çalışmaları kapsamında kurulan Atık su geri kazanım sisteminde Kalamış bölgesinde borularla tesise aktarılan kanalizasyon suları, ileri teknoloji uygulamalarla sulama suyuna dönüştürülüyor. 2013 yılının Temmuz ayında başlatılan sistemle günlük 40 m3 atık su, sulama suyuna dönüşüyor.Kadıköy'de şu an Kozyatağı mahallesinde Abdullah Öğücü Kız Yurdu ve Kalamış Atatürk Parkı noktalarında uygulanan proje, yakın bir tarihte Kadıköy'ün farklı noktalarında da hayata geçecek.

Yaz aylarında Kadıköy'deki yeşil alanların sulamasında kullanılan arıtılmış sular, kış aylarında ise kapalı havuzlarda biriktirilmiş şekilde Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından cadde, sokak ve pazar yerlerinin temizlenmesi amacıyla kullanılıyor. Bu sayede şebeke suyunun kullanılma oranı Kadıköy'de oldukça düştü. Atık su geri kazanım sistemiyle 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Kadıköy'de toplam 20.000 m3 su arıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Kalamış Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title