Haberler

Kadıköy - Kartal Metro Hattı Pendik ve Tavşantepe'ye Uzandı

Güncelleme:

Kadıköy- Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan ve 4 yıldır yapımı beklenen Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı yarın Sabah saat 06.00 itibarıyla hizmete açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre 21.7 kilometrelik Kadıköy- Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğindeki 4,5 kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı yarın sabah saat 06.00 itibarıyla seferlere başlayacak.

ALT GEÇİTLER YER ALIYOR

Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş-çıkışlar ile engelliler için asansörlerin bulunduğu metro hattının D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş-çıkışlar ve bu giriş-çıkışlar arasında alt geçitler yer alıyor.

KOZYATAĞI İSTASYONU'NDA ENTEGRE OLACAK

Resmi açılış töreni daha sonra yapılacak olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı hizmete alındığında; Sabiha Gökçen Havaalanı Metro Hattı ile Tavşantepe İstasyonu'nda, Metrobüs ile Ünalan İstasyonu'nda, Marmaray ile Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı ile Yenisahra İstasyonu'nda, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ile de Kozyatağı İstasyonu'nda entegre olacak.

O SÜRE 35 DAKİKAYA DÜŞECEK

Yapımına 2013 yılının mayıs ayında başlanan Kartal-Pendik-Tavşantepe metrosunda bir süredir test sürüşleri devam ediyordu. Test sürüşlerinin de başarıyla sonuçlandığı Kartal-Pendik-Tavşantepe metrosunda Kartal istasyonu ardından sırasıyla Yakacık, Pendik ve Tavşantepe istasyonları yer alıyor.Yeni metro hattıyla Pendik'ten Kadıköy'e olan ulaşım süresi de 35 dakikaya düşecek.

3 DURAK DAHA EKLENDİ

Metro hattının Marmaray ve Metrobüs bağlantısıyla da Pendik'ten Taksim, Atatürk Havalimanı gibi merkez bölgelere kesintisiz ulaşımı sağlanacak. Söz konusu hattın Tuzla'ya kadar uzatılması hedefleniyor. 2012 yılında açılan ve hat uzunluğu 21,7 kilometre olan Kadıköy-Kartal Metro tüneli 16 yolcu istasyonuna sahip. Kartal-Kaynarca Metrosu'da hatta dahil olduğunda istasyon sayısı 19'a ulaşacak ve hattın uzunluğu 26,5 kilometreye çıkacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Pendik Kartal Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title