Haberler

Kadıköy'deki Tecavüz ve Gasp İddiası

Görüntü Dökümü : -Protesto için toplanan grup -CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara'nın konuşması -CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın konuşması -İl başkanlığı binasından görüntü Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: "Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır" CHP Kadın Kolları Başkanı Özkara: "Cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz" CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce bir kişi tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

Görüntü Dökümü :

-Protesto için toplanan grup

-CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara'nın konuşması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın konuşması

-İl başkanlığı binasından görüntü Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası

CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır"

CHP Kadın Kolları Başkanı Özkara:

"Cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz"

CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce bir kişi tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kızılay'daki CHP Ankara İl Başkanlığı karşısında düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, 19 yaşındaki bir genç kızın tecavüze uğramasının herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığını söyledi. Saldırıdan sonra sosyal medyada yayımlanan, kadını aşağılamaya yönelik, cinsel ayrımcılık içeren söylemleri kınayan Cankurtaran, saldırının ardından ortaya atılan "Saat 3'te ne işi vardı" söylemlerini saldırıları meşrulaştırma çabası olarak niteledi.

Cankurtaran, "Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır" diye konuştu.

Olayın toplumsal boyutunun da bulunduğunu ifade eden Cankurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esas sorun kadınlarımıza, gençlerimize ve bize sokakları dar etmeye çalışan ve yaşanan olayları en cüzi cezalarla geçiştirmeye çalışan bir anlayıştır.

Saat 03.00'te sokaktayız ve her yerde, her saatte koşulsuz şekilde insanlık suçlarının her türlüsüne karşıyız. Yapanları da savunanları da aklayanları da affetmiyoruz, lanetliyoruz ve gereken en ağır, en caydırıcı cezayı alana kadar peşlerini bırakmıyoruz."

CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "19 yaşındaki bir kız gece 03.00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir" şeklinde başlatılan anketi son derece çirkin bulduklarını ifade ederek bu anketi başlatan Twitter kullanıcısını "potansiyel tecavüzcü" olarak nitelendirdi.

Özkara, "İstanbul'un en merkezi noktalarından birinde cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de yaptıkları konuşmalarda, tecavüzü ve cinsel ayrımcılık içeren söylemleri kınadı.

Gösteriye katılan çok sayıda CHP'li kadın da sloganlar atarak eyleme destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cankurtaran Kadıköy Bağdat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title