Haberler

Kadıköy'de Trafik Sigortalarına Yapılan Zam Protesto Edildi...

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA Kartal Taksi Durakları Derneği, zorunlu trafik sigortalarına yapılan zamları Kadıköy'de protesto etti.

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

Kartal Taksi Durakları Derneği, zorunlu trafik sigortalarına yapılan zamları Kadıköy'de protesto etti. Grup, Kadıköy Hasanpaşa Eski Salı Pazarı önünde toplandı. Eylemciler, taksiler üzerine Trafik sigortasındaki soyguna dur diyelim yazılı afişler astı. Basın açıklaması yapan Kartal Taksi Durakları Derneği Başkanı Abdulkadir Ardıç, zorunlu trafik sigorta poliçelerini ödemede zorlandıklarını, sigorta poliçelerinin son zamlarla daha da ödenemez duruma geldiğini belirterek, Bu durum öyle bir hal almıştır ki hasarsızlık indirimleri hiçe sayılmış, oranlar kat kat artmıştır dedi.

YÜZDE 300 ARTIŞ KABUL EDİLİR GİBİ DEĞİL

Enflasyon oranlarının yüzde 10'un altında olduğunu belirten Ardıç, Zorunlu Trafik Sigortası Primlerine yüzde 245 ve yüzde 300 oranında artış yapılması kabul edilir gibi değil. Bu durum sadece taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafımızı değil, özel aracı olan her vatandaşı aynı şekilde mağdur etmiştir ifadelerine yer verdi. Ardıç, yaptıkları eylemin ülke geneline yayılacağını düşündüklerini ifade ederek Ticari ve özel araç sahipleri gelin bu soyguna hep birlikte 'dur' diyelim dedi. Ardıç, Zorunlu Trafik Sigorta primlerinin adaletli ve vatandaşın bütçesini sarsmayacak makul bir fiyata çekilmesini istedi.

ADALETİ SAĞLAYACAĞINIZA İNANCIMIZ SONSUZ

Ardıç, Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım sizlerin adaletten yana olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Bu konuda da adaleti sağlayacağınıza inancımız sonsuzdur. Bir an önce konuyu ele alacağınıza, gerekli yerlere talimat vereceğinize inanıyoruz, güveniyoruz diye konuştu. Slogan atıp alkış tutan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanpaşa İstanbul Kadıköy Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title