Haberler

Kadıköy'de Kitap Günleri Başladı

Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7’inci Kadıköy Kitap Günleri başladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7'inci Kadıköy Kitap Günleri başladı. 72 yayınevinin okuyucuyla buluştuğu kitap günlerinde, yayınevleri tarafından belediyeye bağışlanan kitaplar Anadolu'da ihtiyacı olan kütüphanelere gönderilecek.

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi gerçekleştirilen Kadıköy Kitap Günleri görkemli bir açılış kokteyli ile başladı. Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, Gazeteci- Yazar Hıfzı Topuz'un onur konuğu olduğu kitap günlerinde, 72 yayınevi kitaplarını okuyucuyla buluşturdu.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kitap günlerinin yedi yıl önce gönüllüler tarafından başlatıldığını belirterek, "Her geçen yıl daha fasla katılım oluyor. Çünkü Kadıköy yazarın, çizerin, sanatçının çok yoğun olduğu bir bölge. Burada düzenlenen kitap günlerinde yazarlar, çizerler, sanatçılar okuyucularıyla, hayranlarıyla bir araya geliyor, mutlu oluyor. Gelen okuyucular okudukları kitapların yazarlarıyla birebir buluşma imkanı sağlanıyor" dedi.

YAYINEVLERİNİN BAĞIŞLADIĞI KİTAPLAR ANADOLU'YA GÖNDERİLECEK

Başkan Öztürk, etkinliğin bir sosyal proje olduğunu dile getirerek, "Kitap evlerinden herhangi bir bedel alınmıyor. Sadece onlar bize kitap hediye ederlerse onları Anadolu'da kütüphanelere gönderiyoruz" diye konuştu.

Kadıköylülerin okuma oranının yüksek olduğunu ifade eden Başkan Selami Öztürk, gelecek dönemlerde etkinliği daha büyük alanlarda gerçekleştireceklerini söyledi.

KADIKÖYLÜLER KİTAP GÜNLERİ'NE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Her yıl Kadıköy Kitap Günleri'ne katıldığını belirten Yayınevi sahibi Aysel Aktaş, "Kültür ortamı olarak müthiş. Okurlarla kitap üzerine birebir konuşma imkanı buluyoruz. Bence Kadıköy için büyük bir şans" dedi.

Kitap stantlarını gezen sanat tarihçisi ve ressam Gülden Akgah, "Bu Kadıköy yakası için bir şans. Belli yaş grubu için karşı tarafa gitmek başka bir şehre gitmek kadar zor oluyor. Bu arada oturuyorum. Her gün geliyorum. Kitap alıyorum" diye konuştu.

Başkan Öztürk, Kadıköy Kitap Günleri'nin konuğu olan Hıfzı Topuz'a plaket takdim etti. Hıfzı Topuz da çocukluğunun Kadıköy'de geçtiğini belirterek, Kadıköy'ün kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

İlber Ortaylı, Selçuk Erdem gibi çok sayıda ünlü ismi ağırlayacak olan 7'inci Kadıköy Kitap Günleri, 15 Aralık tarihine kadar okuyucuları bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Selami Öztürk Caddebostan Hıfzı Topuz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title