Haberler

Kadıköy'de "Boykot" Yürüyüşü

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Türkiye genelinde okullarda gerçekleştirilen "boykot"la ilgili Kadıköy'de yaklaşık 400 kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleşti.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Türkiye genelinde okullarda gerçekleştirilen "boykot"la ilgili Kadıköy'de yaklaşık 400 kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleşti.

Eğitim-Sen tarafından düzenlenen yürüyüşe Alevi dernek ve federasyonları da katıldı. Grup saat 11.00'da Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplandı. Buradan yürüyüşe geçerek Bahariye Caddesi boyunca ilerleyen grup Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne geldi. Grup basın açıklamasını Kadıköy İlçe Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yapmak istedi. Ancak, kapılar kapalı olduğu için grup sloganlar atarak bir süre bekledi. Bu arada grup içerisinden seçilen sözcüler, içeriye girerek yetkililerle basın açıklamasını burada yapmak için görüşme yaptı. Görüşmeden olumlu sonuç alan grup, açılan kapılardan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine girdi. Burada sloganlar eşliğinde basın duyurusu okundu.

Grup adına basın duyurusunu okuyan Eğitimsen 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş, "Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün ülke çapında gerçekleşen hem okul boykotu ve iş bırakma eylemimizi siyasi iktidara yönelik toplumun vicdanının sesini yansıtmaktadır. Siyasi iktidarı, toplumu din, dil, mezhep ve kimlik farkları üzerinden kutuplaşma politikasına son vermeye, kamusal, bilimsel, laik ve anadilde eğitim karşıtı uygulamalarını derhal durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

Grup basın duyurusunu okuduktan sonra, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinden ayrıldı. Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüyen grup, buradan vapurla Eminönü'ne geçti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title