Haberler

Kadıköy'de Yüzlerce Genç Pedal Çevirdi

Güncelleme:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kadıköy'de spor şenlikleri ile kutlandı.

Kadıköy Belediyesi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kadıköylü gençlerle birlikte kutladı. 19 Mayıs Perşembe sabahının erken saatlerinde başlayan kutlamaların ilk adresi Kadıköy İskele Meydanı oldu.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tarkan Mercul ve siyasi parti temsilcileri İskele Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. Meydanda toplanan Kadıköylüler saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Ata'ya saygı töreninin ardından kutlamalar Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi'nde devam etti. 19 Mayıs'ın coşku ve neşesini doyasıya yaşamak isteyen yüzlerce genç, çeşitli spor etkinlikleri ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

YÜZLERCE GENÇ PEDAL ÇEVİRDİ

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği kutlamaların en renkli ve coşkulu görüntüsünü 16 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler oluşturdu. Saat 11.00'de Kalamış Gençlik Merkezi'nde start alan bisikletçiler Fener Kalamış Caddesi'nden, İnönü Caddesi'nde yapılan yeni bisiklet yolunda hep beraber pedal çevirdi. Bağdat Caddesi'nde devam eden 16 kilometrelik tur Kalamış Parkı'nda son buldu. Bitiş çizgisinde heyecanla bekleyen yüzlerce Kadıköylü alkışlar eşliğinde bisikletçileri karşıladı.

GÖSTERİLER, OYUNLAR…

Kadıköylü gençler her yıl olduğu gibi bu yılki 19 Mayıs kutlamalarında da performanslarını ve yeteneklerini ortaya koydu. Kalamış Gençlik Merkezi'nde saat 10.00'da başlayan kutlamalarda ilk olarak; Kadıköy Harman Folklor Kulübü öğrencileri Artvin, Mardin ve Üsküp yörelerine ait halk oyunlarını oynadı. Büyük bir beğeni ile izlenen halk oyunları gösterisinden sonra, Sevgi Aikido Spor Kulübü öğrencileri, modern Japon savunma sanatı olan aikido'dan örnekler gösterdi.

Gün boyu devam eden kutlamalarda; lakros, rugby, plaj voleybolu maçları yapıldı. 19 Mayıs etkinliklerinin bir başka renkli görüntüsünü ise Piri Reis Üniversitesi Bando- Trampet ekibi oluşturdu. 90 kişiden oluşan ekip marşlar çaldı.

Geçtiğimiz yıl yapılan ve gençlerin büyük bir heyecanla katıldığı kay-kay festivali de bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kutlamalarda ayrıca labirent oryanting yarışmaları düzenlendi.



Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Kalamış Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title