Haberler

Kadıköy Anadolu Lisesi Önünde "Proje Okul"Eylemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Proje Okul" yönetmeliği adı altında Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerin yerlerinin değiştirdiğini ileri süren veli ve öğrenciler okul önünde eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Proje Okul" yönetmeliği adı altında Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerin yerlerinin değiştirdiğini ileri süren veli ve öğrenciler okul önünde eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Proje Okul" yönetmeliğine tepki gösteren yaklaşık 300 öğrenci ve velisi saat 15.00'de Kadıköy Anadolu Lisesi önünde toplandı. Veliler ve öğrenciler alkışlarla "Türkiye laiktir laik kalacak", "Direne direne kazanacağız" şeklinde slogan attı.

"Proje Okul" yönetmeliğiyle Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerin yerlerinin değiştirildiğini öne süren veliler okulda bazı derslerin boş geçtiğini anne ve babalar olarak bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti. Eyleme CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ile Gamze Akkuş İlgezdi de destek verdi.

"MÜDÜR ÖĞRENCİLERİ KORKUTUYOR"

Eylem sırasında konuşma yapan Barış Yarkadaş, "Şuanda Kadıköy Anadolu Lisesi'nde bir ikna odası var. Müdür öğrencileri korkutuyor, haklarını aramalarından vazgeçirmek için öğrencileri odasına çağırarak adeta fişliyor. Kimi öğrencileri tek tek kimi öğrencileri gruplar halinde odasına çağırarak tehdit ediyor. Proje okul adı verilen bu yanlıştan biran önce dönün. Proje okul eğitim gericileştirilmesidir. Proje okullar eğitimin AKP'lileştirilmesidir. Bilimsel, teknik, çağdaş, laik eğitimden uzaklaşmaktır. Türkiye'nin gericileşmeye ve karanlığa değil; bilime ve aydınlığa ihtiyacı vardır. AKP iktidarı şuanda Türkiye'nin en başarılı 155 okulunu seçerek onları hedefe koymuş ve burada aydınlık saçan bu öğrenciler ile öğretmenleri adeta tasfiyeye yönelmiştir" dedi.

30 DAKİKALIK OTURMA EYLEMİ

Yarkadaş'ın konuşmasının ardından kalabalık okul önünde yaklaşık 30 dakika oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminden sonra da öğrenciler tarafından lokma dağıtıldı. Eylem sırasında polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İki gün önce de öğrenciler okul bahçesinde oturarak eylem yapmıştı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Yarkadaş Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title