Haberler

Kadem'in 12'nci Şubesi Karabük'te Açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) 12'nci şubesi, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Racep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) 12'nci şubesi, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Racep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Törene Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulancak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ile çok sayıda kadın davetli katıldı.

Aynı zamanda KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Sümeyye Erdoğan, konuşmasında kadın cinayetleri ve kadına şiddette sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Erdoğan, şöyle dedi:

"İnsan haklarının, özgürlüklerin, demokrasinin bu kadar revaçta olduğu, sıkça ifade edildiği bir çağda bile bizler gördüğünüz gibi kadın haklarının gaspa uğramasından, toplumda hak ettikleri saygıyı, değeri görmemesinden, daha da kötüsü kadın cinayetlerinden ve şiddetten bahsediyoruz ve bunlarla mücadele ediyoruz. Tabii ki bunlarla mücadele etmek için devlet kademesinde, hukuki zeminlerde bir çok düzenlemeler yapılıyor. Fakat tek başına yeterli olamıyor. Burada da sivil toplum kuruluşlarının önemini görüyoruz. Bunların devreye girmesinin ne kadar mühim olduğunu görüyoruz. Biz de böyle bir bilinçle, motivasyonla bu işe başladık ve çok ciddi çalışmalar yaptık."

Kadın haklarının büyük bir yara olmasına rağmen konunun tüm dünyada popülizme kurban verildiğini ifade eden Erdoğan, "Kadın hakları konusunda hakim batılı söylemlerle, kavramlarla konuştuğunuz zaman kolaylıkla popüler olabilirsiniz ve uluslararası platformlarda kabul görebilirsiniz. Fakat bizim derdimiz bu değil. Bizim derdimiz gerçekten yaralara merhem olmak. Dolayısıyla biz, bize de yapılan hakim söylemlerin ve kavramların etkisi altında kalmadan bu sorunları kendi medeniyetimizden aldığımız güçle, kendi kavramlarımızla tartışmak, farkımızı ortaya koymak ve gerçekten bu toplumun kadınlarına hitap eden çözümler bulmak derdindeyiz. Bu yolda da çok çeşitli sektörlerle, devlet kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla gerektiği şekillerde işbirliğinde, istişarelerde bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Karabük Müftüsü Halil Bektaş'ın dua okumasıyla kurdele kesilerek açılış yapıldı. - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title