Haberler

Semiha Yıldırım'a Yapılan Çirkin Saldırılara Kadınlardan Tepki

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkındaki skandal paylaşımlara KADEM tepki gösterdi: Zihinleri esir edilmiş kişilerin yaptığı aşağılık saldırılara savaş açıyoruz.

Kadın ve Demokrasi Derneğinden (KADEM) yapılan açıklamada, bir süredir Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yapılan "aşağılık saldırıların" takip edildiği belirtilerek, "Kadınlara çeşitli gerekçelerle saldıran ahlak yoksunu bu şahısların toplum tarafından gereken tepkiyi alacağına inanıyor, herkesi kadınların insan haklarını ve insanlık onurunu savunmaya davet ediyoruz." denildi.

KADEM'den yapılan yazılı açıklamada, "Bir süredir Başbakanımız Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yapılan aşağılık saldırıları takip ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

AÇIKLAMADA ALİ AĞAOĞLU'NA GÖNDERME

"Bir kesime duyulan nefretin bir kadın üzerinden tatmin edilmesi bayağılığına ilk kez tanık olmamakla birlikte, psikolojik şiddet saldırılarının gittikçe arttığını gözlemliyoruz." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu saldırılar, ana muhalefet liderinin rutin hale getirdiği cinsiyetçi küfürler, zengin iş adamlarının kadınlar hakkındaki görgüsüz ve kendini bilmez ithamları, siyasi kimliğe sahip kadınların bütün bu olanlara sessiz kalması, hatta destek vermesiyle de birleşince, kadınlar için Batı'nın 'Ortaçağ' diye tanımladığı dönemden daha hazin bir ortam ortaya çıkmaktadır. Bu ahlaksız ortamın hiç kimseye bir faydası olmadığı gibi, farklı kesimler arası nefret iyice körüklenmektedir. Siyasi ya da sosyal amaçlara ulaşmak uğruna kadınlara saldırmak, ne yazık ki hem kolay, hem de yaygındır. Kadının insan hakları konusunu hiç kaygı etmeden, sadece kolay yoldan amaçlarına ulaşmak isteyen şahıslar, hedefledikleri popülerliğe ulaşabilirler. Ancak şükürler olsun, kadınlara yapılan bu çirkin saldırılar toplum tarafından hoş karşılanmamaktadır. Toplumumuzun ahlaki ve manevi değerleri, aile kurumunu, kadın-erkek arasındaki eşitliği de içine alan adaleti ve hepsinden öte 'edep' kavramını kutsamak üzerine kuruludur."


"AŞAĞILIK SALDIRILARA SAVAŞ AÇIYORUZ"

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Popüler kültürün ya da jakoben geleneğin dayattığı beden-kimlik ilişkisini reddediyor, 'zamanın ruhu'nun estetik ve kozmetik dayatmalarını kabul etmiyor, bu kalıplarla zihinleri esir edilmiş kişilerin yaptığı aşağılık saldırılara savaş açıyoruz. Medeniyetler prototip bedenler üzerinden değil, insani değerler, ahlak ve özgün bakış açıları üzerinden gelişip güçlenir.

Kadınlara çeşitli gerekçelerle saldıran ahlak yoksunu bu şahısların toplum tarafından gereken tepkiyi alacağına inanıyor, herkesi kadınların insan haklarını ve insanlık onurunu savunmaya davet ediyoruz."

SEMİHA YANKI'DAN SKANDAL PAYLAŞIM

Türkiye'yi Eurovision'da temsil eden ilk ses sanatçısı Semiha Yankı, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden hakaret etmişti.

Binali Yıldırım'ın aday olduğunun açıklanmasının ardından muhalif çevreler sosyal medyada eşi Semiha Yıldırım üzerinden çirkin bir kampanya başlatmıştı.

Emekli öğretmen olan Semiha Yıldırım'a yönelik devam eden çirkin kampanyaya dahil olan Semiha Yankı, "Bismillahirrahmanirrahim... iyi geceler" notuyla Semiha Yıldırım'ın fotoğrafını paylaştı.


SEMİHA YILDIRIM KİMDİR?

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya gelen Semiha Yıldırım, ilk ve orta öğreniminin ardından öğretmen okulunu kazanmış ve oradaki eğitimini de tamamladıktan sonra 1972 yılında öğretmenlik mesleğine adım atmıştır. Mesleğe başladığı İlk görev yeri ise memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesi olmuştur.

1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır. Emekli olduktan sonra misyonunu gönüllü eğitim projelerinde sürdürmüştür.

Semiha Yıldırım-Binali Yıldırım çifti üç çocuk sahibidir.

Kaynak: AA / Güncel

Semiha Yıldırım Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (264)

TARTIŞIRIM:

BU MİLLET HER ŞEYİN GUZELİNİ İYİSİNİ HAK EDİYOR BEN FİZİĞİNİDE TARTIŞIRIM GUZELLİĞİNİDE YAKIŞIKLILIĞINIDA KONUSMASINIDA OTURMASINI KALKMASINIDA AİLESİNİDE DİL BİLİP BİLMEMESİNİDE 7 SULALESINIDE HER ŞEYİNİDE TARTISIRIM BU MİLLET DEVLET ÜLKE O KADAR UCUZ DEĞİL

128
27
yanıtYanıtla
TEMSİLİYET DEMİRİ KESER:

DEVLET MAKAMINDA OLAN BİRİSİNİN HERŞEYİ TARTIŞILIR TARTIŞILMAZ DIYE BI SEY YOK

125
25
yanıtYanıtla
Selim:

Erkeğe benziyor. .

13
57
yanıtYanıtla
cevat:

Her ne sebeple olursa olsun, Kimin Eşi olursa olsun BİR BAYANA, AŞAĞILAYICI Söz ve Hareketlerde bulunmak; AHLAKSIZLIKTIR. .

61
7
yanıtYanıtla
CCC OttomaN CCC:

akp li değilim ama yapılan ayıptır.

43
10
yanıtYanıtla
BAYBURTLU:

AKP NİN POLİTİKALARINI BEĞENMİYORUZ EVET AMA SIRF BU YÜZDEN BAŞBAKAN EŞİ DİYE ALLAHIN YARATTIĞI BİR KULA HELE BİR KADINA BU ŞEKİLDE ADİCE SALDIRMAK İNSANLIĞA SIĞMAZ AYIPTIR GÜNAHTIR.

30
11
yanıtYanıtla
cem tuna:

Kadıncağızın dış görünüşünün malzeme edilmesi son derece çirkin ve yakışıksız. Oysa ki yeni başbakan ve oğlunda sorgulanabilecek ve eleştirebilecek gerçek, geçerli ve yeterince malzeme var. Ancak ne kadar eleştirsek te, sabır ile anlatsak da, yüzlerine vursak ta pek çoğu ''zihniyeti benim zihniyetim ile aynı ise veya benim desteklediğim parti ya da kişi ise hiç bir suç, gaflet, hata ve hıyanetini görmem'' modunda malesef. . . 16 Yıldır ne rezilliklere şahit olduk bu zihniyetin yaptığı. .

27
12
yanıtYanıtla
çok haklısın:

en aklı başında olan yorumculardansın. kadının tipine bir şey demiyoruz. binalinin getirilmeside büyük hata. zamanında oda bayağı suç işlemiş galiba bulunduğu makamda. . başbakanımız genç olsun, akpli olmasın, eşide makamına yakışsın kardeş başka bir şey demiyoruz ki. ikiside yaşlılar sonuçta

yanıt8
yanıt2
salak koyunlara:

Zavallı kadın, zihniyet çirkinliği suratına çökmüş.

16
22
yanıtYanıtla
suat:

kemalist kadinlar gibi iki ton boya sürseydi estetik yaptrsaydi iyidi hemi? Siz beyninizede estetik yaptirin kuzum olmuo böleee ;)

yanıt10
yanıt14
Tüm 264 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title