Haberler

Kadem Antalya Temsilciliği Açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Yılmaz, Kazım Özalp Caddesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, KADEM'in 2013 yılında 16 kadının başlattığı bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Kadının sosyal, ekonomik ve siyasal kalkınmasına katkıda bulunmak isteyen gönüllü kadınların bir araya gelerek çalışmalar yürüttüğü bir dernek olduklarını anlatan Yılmaz, hedeflerinin ülke genelinde yaygınlaşarak KADEM'in hizmetlerinden tüm illerin faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Yılmaz, KADEM'in kadının demokrasiye katılımını da önceleyen, kadın ve erkek cinsel adaletini benimseyen, ailenin birlikteliğini önemseyen, kadının güçlenmesinin aileyi güçlendireceğine inanan bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı.

KADEM'in 8'inci şubesini Antalya'ya kazandırdıklarını dile getiren Yılmaz, "Bir sivil toplum örgütü olarak siyasetin üstünde din, dil, ırk, etnik, sınıf gözetmeden tüm kadınların bir araya gelecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri bir çatı örgütüdür" dedi.

"2 yılda çok güzel adımlar attık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da KADEM'in 8'inci şubesini açıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin kadın hakları, karar mekanizmalarında kadın temsilciliğinin artması, şiddet, savaş mağduru gibi kadınları ilgilendiren konularda 2 yıldır çalışmalar yürüttüklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 yılda çok güzel adımlar attık, çok ciddi aşamalar kaydettik. Anadolu'ya da çalışmalarımızı yaymaya çalışıyoruz. Temsilciliklerimiz bunun bir platformu olacak inşallah. Halkımızla daha fazla temas kurabilmek, kadınlarımızın sorunlarını bizzat sahada daha iyi dinleyebilmek, şahit olabilmek için bu temsilcilikler güzel bir vesile olacak."

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Antalya İl Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Törende bazı vatandaşlar Sümeyye Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

AK Parti standını gezdi

Sümeyye Erdoğan, açılış sonrası aynı caddede stant açan AK Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı'nın sergisini gezdi. 12 yıl önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye'nin arasındaki farkların anlatıldığı sergi hakkında gençlerden bilgi alan Erdoğan, gençlerin güzel bir çalışma yaptığını, örneklerinin daha da artırılabileceğini kaydetti.

Bir teşkilat üyesinin çözüm süreci kapsamında yapılan çalışmalardan bahsederek, kendisinin Kürt olması nedeniyle daha önceden dışlandığını, şimdi ise toplumdan dışlanmadan yaşadığını, seslerini duyurabildiklerini anlatması üzerine Erdoğan, "İşte bunları da engellemeye çalışıyorlar. Hoşlarına gitmiyor birilerinin bu gelişmeler" diye konuştu.

Teşkilat üyesinin yaşanan gelişmeleri bazı insanların görmediğini öne sürmesi üzerine Erdoğan da "Görüyorlar, görüyorlar" dedi.

Sümeyye Erdoğan daha sonra Sare Aydın Yılmaz, Antalya Valisi Muammer Türker'in eşi Filiz Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ve beraberindekilerle temsilcilik binasını gezdi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Aydın Yılmaz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title