Haberler

Kadeb Yönetimi Oluştu

Kaş ve Demre İlçeleriyle Beymelek Beldesi ve Kale-Üçağız, Çevreli, Kapaklı Köyleri Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği (Kadeb) Yönetimi Oluşturuldu.

Kaş ve Demre ilçeleriyle Beymelek Beldesi ve Kale-Üçağız, Çevreli, Kapaklı köyleri Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği (KADEB) yönetimi oluşturuldu.

21 üyeden oluşan KADEB'in merkezi Demre ilçesi olacak.

Antalya İl Özel İdaresi adına valiyi temsilen Demre Kaymakamı, Demre Belediye Başkanı Kaş Belediye Başkanı ve Beymelek Belediye Başkanı, Demre'nin iki il genel meclisi üyesi, Üçağız, Kapaklı ve Çevreli köyleri muhtarları birliğin doğal üyesi olacak. Demre Belediye meclis üyelerinden 4, Kaş Belediye meclis üyelerinden 3, Beymelek Belediye meclis üyelerinden iki, üç köyden birer üye seçimle gelecek.

Yapılan seçimlerde KADEB Başkanlığı'na oybirliği ile Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek seçildi.

Başkan vekilliklerine Demre İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sadık Bayraktaroğlu ve Demre Belediye Meclis üyesi Yusuf Erbaş, encümen üyeliklerine Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Demre İl Genel Meclisi Üyesi Halil Ceylan, Kaş Belediye Meclisi Üyesi Birol Engin, Beymelek Belediye Meclisi Üyesi Ümit Ünlü getirildi.

Birlik üyeleri, bölgenin turizm merkezi olması nedeniyle Kültür Turizm Komisyonu kurulmasına karar verdi. Komisyonun üyeleri ise Kaş Belediye Meclisi Üyesi Ramazan Süer, Demre Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kapar ve Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan oldu.

Toplantıda konuşan Demre Kaymakamı ve KADEB Başkanı Murat Sefa Demiryürek, yönetime seçilen herkesin zaten bir unvanı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Burada önemli olan hizmettir. Hiç birimizin makama ihtiyacı yok. Birlik yönetimi, her yeri bir cennet olan Kaş ve Demre'nin çok önemli bir sorununu çözecek. Birlik yönetimi oluşmadan zaten ön çalışmalar başladı. Kaş'a bağlı Sarılar köyü yakınlarındaki Divit mevkisinde 115 dekar bir alan, tesis yapımı için Orman Bakanlığı'ndan tahsise hazır durumda. Tesis kurulacak alan, en yakın yerleşim alanına 5600 metre. Hiçbir sorun olmayacak. Kurulacak tesiste katı atık ve sebze atıkları birlikte bertaraf edilecek. Bölge Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğu için, Özel Çevre Koruma Kurumu'nun üç yıllık bütçesinden 2 milyon 150 TL ayrılmış durumda. Bu tesisi bize Özel Çevre Koruma Kurumu yapacak."

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title