Haberler

Kaddafi'nin Libya Kehaneti Gerçek Oluyor

Güncelleme:

IŞİD'in 21 Mısırlı Hristiyan'ı Libya sahillerinde infaz edip "Roma'yı fethedeceğiz" tehdidinde bulunmasından 4 yıl önce Kaddafi, bugünküne benzer bir tablo öngörmüştü.

İstihbarat kaynakları, IŞİD'in Libya'daki emellerini ortaya çıkaran planlara ulaştı. Akdeniz'i 'kaos denizi'ne çevirmeyi hedefleyen örgüt, göndereceği göçmenlerle Avrupa'yı karıştırmayı hedefliyor.

İTALYA'YA GERİ ADIM ATTIRAN TEHDİT

Libya'daki etki alanını genişleten IŞİD, İtalya'nın 'askeri müdahale' tehdidine son derece sert bir karşılık verdi. Örgüt " Libya'da bekleyen 500 bin göçmeni Avrupa'ya salarız" planını duyurunca İtalya geri adım atmak zorunda kaldı.

Başbakan Matteo Renzi "Askeri müdahale gündemimizde değil" açıklamasında bulundu. İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, hafta başında "Libya birinci önceliğimiz olmalı. Uluslararası camia bu konuda bir dakika bile zaman kaybetmemeli. Benzeri görülmemiş bir göç tehdidiyle karşı karşıyayız" açıklamalarında bulunmuştu.

"500 BİN GÖÇMENİ AVRUPA'YA SALARIZ"

İtalya'da yayımlanan Il Massagero gazetesinin haberine göre, açıklamaların ardından IŞİD'e bağlı Libyalı teröristler "Eğer Libya'ya askeri müdahale gerçekleşirse, 500 bin göçmeni Avrupa'ya göndeririz" tehdidinde bulundu. İtalya kıyılarına 350 kilometre uzakta olan Libya'da 700 bin kişinin Avrupa'ya gitmek için fırsat kolladığı tahmin ediliyor. Sadece geçtiğimiz yıl, 170 bin göçmen Akdeniz'den İtalya'ya ulaştı. İtalya'nın başetmekte zorlandığı sorunlarından biri olan göçmen sayısının daha da artması, derin sosyal sorunları tetikleyebilir.

KADDAFİ'NİN KEHANETİ

IŞİD'in 21 Mısırlı Hristiyan'ı Libya sahillerinde infaz edip "Roma'yı fethedeceğiz" tehdidinde bulunmasından 4 yıl önce, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi, bugünküne benzer bir tablo öngörmüştü. Kaddafi, son röportajlarından birinde "Libya'nın güvenliği sağlanmazsa Akdeniz bir kaos denizine dönüşür" diyerek, Libya'daki otorite boşluğunun Avrupa'yı tehdit edeceğini vurgulamıştı.

LİBYA, AVRUPA'YA AÇILAN KAPI

İngiltere'de faaliyet gösteren Quilliam adlı terörle mücadele kurumunun edindiği bilgiler de IŞİD'in Libya üzerindeki planlarını doğruluyor. Ebu Arhim el Libim adlı militanın yazdığı propaganda mektubunu yayımlayan kurum "Libya'nın Avrupa devletlerine bakan uzun kıyıları var. Buradan Avrupa'nın güneyinde kargaşa yaratılabilir, Akdeniz'deki ticaret yolları hedef alınabilir" cümlelerine yer verdi. IŞİD'in bu göçmenlerin arasına teröristler yerleştirerek, Avrupa'nın birçok kentinde geniş çaplı terör eylemlerinde bulunmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muammer Kaddafi İtalya Libya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (80)

SSS:

500. 000 mi koskoca avrupa 500. 000 adamdan korkuyor, bizdeki 5. 000. 000 oldu bizimkiler daha da alırız diyor. Alın alın sokaklarda her türlü pisliği yaşasınlar bunların ahı da sizden sorulacak. Suriyede kalıp savaşıp vatanları uğrunda ölmeleri, burada grurlarını ve namuslarını kaybetmelerinden daha iyi olurdu.

98
10
yanıtYanıtla
SivaslımobilWeb@haberler.com:

yahu avrupa bunlarla ne uğraşıyorsunuz bütün arab şehirlerine atın onar tane atom bombası dünyayı tertemiz hale getirin

82
20
yanıtYanıtla
hamurrabbi:

Dunya Kaddafi gibi birlideri daha cok arayacak ozellikle o nankör Libya halki mumla arayacak eski liderini

95
5
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Sadam ve kadafi varken bu kadar insan olmemisti

92
3
yanıtYanıtla
BeyhanMobil-IOS:

Kadafi gibi adami daha cok ararsiniz

80
11
yanıtYanıtla
Marduk:

israille işid ortak çalışıyor saf müslüman bunu anlaması için mantık sahibi olmalı

67
11
yanıtYanıtla
olcan:

İslam dini, hristiyanlık alemi ortaçağ avrupası kaosu yaşarken ilimde, bilimde en üst düzeye çıkmıştı ama hristiyan reformu yaşadı, rönesansı yaşadı gelişti biz ise islamı körleştirdik birileri çıkıp meshepleştirdi, tarikatlara böldü şimdi bunun acısını başka dinlerin islamdan uzaklaşmasını seyrediyoruz hala ders almış değiliz hala başkalarını tehtit ediyoruz yazık ettik güzelim islam dinine

72
6
yanıtYanıtla
YORUMCU:

KADDAFİ ŞEHİT OLDU ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN SÜREKLİ HALKINI DÜŞÜNEN ONLARI MAĞARADAN ÇIKARIP EVE YERLEŞTİREN HER AİLEYE EŞİT GEÇİM KAYNAĞI SAĞLAYAN YURT DIŞINA OKUMASI İÇİN GÖNDERDİĞİ ÖĞRENCİLERE YÜKSEK MİKTARDA BURS VEREN AMA NANKÖR HALKINA BİR TÜRLÜ YARANAMADIĞI GİBİ İHANETE UĞRAYAN HER GÜN KURAN OKUYAN GERÇEK BİR DEVLET ADAMIYDI

62
6
yanıtYanıtla
CEMAL KARACİĞER:

KEHANETİ MEHANETİ BİLMEM AMA , ELİN GAVURU MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMAYI ÇOK İYİ BİLİYOR. FRANSA EKONOMİSİ ÇÖKÜYOR DU LİBYANININ ALTINLARINI ORTAKLARIYLA BİRLİKTE İÇ EDİP ÜZERLERİNE OTURDULAR . NE DEĞİŞTİ ORADAKİ CAHİLLER ADINA KOCAMAN Bİ HİÇ. AMA ŞUNU HİÇ UNUTMASINLAR LİBYALILAR ALBAYI MUMLA ARAYACAK

61
5
yanıtYanıtla
GAZİ:

Diktatör dediğiniz Kaddafi. . Libyasında. . Elektrik su doğalgaz Bedava Hiç bir şekilde vergi alınmıyor Akaryakıt türk lirası ile litresi 20 kuruş Araba satışları fabrika fiyatına hiç bir vergi alınmıyor nakliyesinide devlet karşılıyor Yeni evlenen çiftlere 150 metre kare ev hediye ediliyor Dünyada yoksulluk sıralamısında 2 sırada petrol gelirleri doğrudan vatandaşla paylaşılıyor Dünyada dilencisi olmayan Tek ülke konumundaydı libya Ama ortadoğu projesi kapsamında erdoğan öncülüğünde malesef Şehid edildi. .

57
7
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title