Haberler

Kaçkarlar'da "Heliski" Heyecanı Başladı

Türkiye'de helikopterli kayak sporu merkezi haline gelen Kaçkar Dağları, bu yıl da "heliski" tutkunlarını ağırlamaya başladı.

Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'deki doğa harikası Kaçkar Dağları'nda bu yıl da "heliski" heyecanı başladı.

Kayakçıların helikopterle dağ zirvelerine çıkıp kayak yaptıkları bir spor türü olan ve dünyada sayılı bölgelerde yapılan heliskinin Türkiye'deki adresi ise Rize'deki Kaçkarlar.  Türkiye'de bu sporun yapıldığı tek merkez olan Kaçkar Dağları'nda heliski yapan kayakçıların bu yılki adresi ise Ayder Yaylası.

Önceki yıllarda Kaçkarlar'ın eteğindeki İkizdere Vadisi'nin Ovit Dağı bölümünde yapılan heliski için yöreye gelen kayakçılar, bu yıl Ayder Yaylası'nda konakladıkları otelden sabah erken saatlerde helikopterle alınarak, dağların zirvesine bırakılıyor. Zirveden kayarak vadilere inen kayakçılar, buradan tekrar helikopterle alınıp dağların zirvesine bırakılarak, aşağıya iniyor. Kayakçılar, gün boyunca kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde helikopterle Ayder Yaylası'ndaki otellerine geri dönüyor.

Bir hafta süresince heliski yapan kayakçılar, ülkelerine döndükten sonra onların yerini yeni bir grup alıyor. Bu yıl heliski sporu için yöreye gelen 16 kişilik ilk grup, Fransız sporculardan oluşuyor.

Anatolian Heliski Organizasyon Rehberi Yıldırım Seçmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede kar kalınlığının yeterli olduğunu belirterek, "Dün itibarıyla heliski meraklısı sporcularımız faaliyetlerine başladı. Yarın hava kapalı olması nedeniyle ara vereceğiz.  Güvenlik sporcular için çok önemli. Bu yıl kayakçılarda airbag çantalar da olacak ve bu çantalar çığ tehdidi karşısında güvenlik oluşturacak. Bu sayede kayakçıların çığ altında kendilerine alan oluşturması sağlanacak ve sinyaller sayesinde ulaşılmaları kolay olacak" dedi.

Seçmen, bu hafta sonu heliski için bölgeye yeni bir grubun geleceğini de vurgulayarak, mart ayı sonuna kadar faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Heliski yapan sporcuları taşıyan helikopterde son 3 yıldır Türk pilotların görev yaptığı belirtildi. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

İkizdere Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title