Haberler

Kaçış Oyunu Evlerinin En Büyük Konsepti İzmir'de

Bir zamanlar bilgisayarlarda oynanan online kaçış oyunları artık başka bir boyuta taşınarak, gizemli objelerle dolu gerçek evlere dönüştü.

Bir zamanlar bilgisayarlarda oynanan online kaçış oyunları artık başka bir boyuta taşınarak, gizemli objelerle dolu gerçek evlere dönüştü. Sayıları son zamanlarda hızla artan kaçış oyunu evlerinin en büyük konsepti ise İzmir'de açıldı.

İzmir Strateji Oyunları Derneği tarafından bbgevi.com olarak 'karakol' konsepti ile açılan kaçış evi Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 5. büyük evi. Dışarıdan bakıldığında üç katlı bir villayı andıran ev, girdiğinizde birden karakola dönüşüyor. İçeride her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Kaçış evinin içinde 13 oda, 13 kapı, 13 şifre ve 13 farklı senaryo var. En az iki, en fazla beş kişilik ekipler halinde zamana karşı yarışılan evin odalarını keşfederken, açılması gereken kilitler, çözülmesi gereken kodlar ve şifreler var. Yarışmacıların kendilerini çıkışa götürecek ipuçlarını bulmak için şanstan çok daha fazlası gerekli. Çünkü bu evden çıkabilmek için sadece 60 dakikaları var. Evden kaçış oyunlarına büyük ilgi olduğunu, özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiğini belirten bbgevi.com sorumlusu Mustafa Öztürk, "Burası Türkiye'nin ilk ve tek resmi kaçış oyun evi ve burada her şey belirlenen konsepte uygun yapılmıştır. Bu tür oyunlar aşırı fiziki güç veya efor gerektirmediği için özellikle bayanlar büyük ilgi gösteriyor. Çocukları ile birlikte gelen anneler var. Çocuklarının dikkatlerini artırmak ve zamana karşı bir yarışta performansını geliştirmek için çocukları ile birlikte yarışıyorlar. Takım bilincini geliştirmek ve ekip ruhunu artırmak için kurumsal firmalardan yoğun bir talep var" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title