Haberler

Kaçırılan Polis Memuru Kaya'nın Ailesi Endişeli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyarbakır'da polis memurunun kaçırılması, - Kaçırılan polisin evinden görüntüler, - Polis evinin içerisinden fotoğraflar, - Kaçırılan polis memurunun babası ve annesi ile röportaj, Diyarbakır'da polis memurunun kaçırılması- Lice ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan polis memuru Kaya'nın ailesi endişeli bekleyişini sürdürüyor- Baba Şehmus Kaya: - "Polis olmak suç mu? Çocuğumun serbest bırakılmasını istiyorum"- Anne Emine Kaya: - "Oğlumdan başka hiçbir şey istemiyorum" Lice'de yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca 17 gün önce kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın ailesi oğullarının serbest bırakılmasını bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Diyarbakır'da polis memurunun kaçırılması, - Kaçırılan polisin evinden görüntüler, - Polis evinin içerisinden fotoğraflar, - Kaçırılan polis memurunun babası ve annesi ile röportaj, Diyarbakır'da polis memurunun kaçırılması- Lice ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan polis memuru Kaya'nın ailesi endişeli bekleyişini sürdürüyor- Baba Şehmus Kaya: - "Polis olmak suç mu? Çocuğumun serbest bırakılmasını istiyorum"- Anne Emine Kaya : - "Oğlumdan başka hiçbir şey istemiyorum" Lice'de yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca 17 gün önce kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın ailesi oğullarının serbest bırakılmasını bekliyor.Abalı bölgesinde 24 Temmuz'da Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen teröristlerin durdurdukları araçta polis olduğunu öğrendikten sonra kaçırdıkları İstanbul Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Kaya'nın ailesi o günden sonra çocuklarından haber alamadı.Derik ilçesinde Tebebağ Mahallesi'ndeki evlerinde oğlundan gelecek güzel bir haber için bekleyişini sürdüren baba Şeyhmus Kaya, AA muhabirine, kaçırılan Kaya'nın 11 çocuğundan 3'üncüsü olduğunu söyledi.Kaya, oğlunun, ağabeyi için gelin almaya gittiği Muş'tan dönüş yolunda kaçırıldığını ifade ederek, "Kaçırıldığı günün akşamında yapılacak kına gecesi töreni için tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Sonraki gece de diğer oğlumun düğünü olacaktı. O arabada öğretmen olan oğlumla öğretmen gelinim ve kardeşi de vardı. Polis olduğunu öğrendikleri oğlum Vedat'ı alıp diğerlerini bırakmışlar" diye konuştu."Polis olmak suç mu? Çocuğumun serbest bırakılmasını istiyorum" diyen Kaya, oğlunun hayatından endişe ettiğini anlattı.Kaya, oğlunun maaşıyla kardeşlerine de destek olduğunu belirterek, "Buraya artık barışın gelmesini istiyoruz. Herkesin insanca bu coğrafyada yaşamaya hakkı var" ifadelerini kullandı.Anne Emine Kaya da oğlunun bırakılmasını istediklerini söyledi. Gözyaşları içinde oğluna hasret kaldığını dile getiren Kaya, "Oğlumdan başka hiçbir şey istemiyorum. Yetkililerden oğlumun bulunması için destek bekliyoruz" dedi.Polis memuru Kaya, 25 Temmuz'da Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı ve Tabantepe mevkisinde ağabeyi, yengesi ve yengesinin akrabalarının bulunduğu otomobilden zorla indirilerek kaçırılmıştıİstanbul Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Vedat Kaya'nın abisinin düğünü için 3 günlük izin aldığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Emine Kaya Vedat Kaya Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title