Haberler

Kaçırılan İş Adamı Turgut'un Ölü Bulunması

Fidye için kaçırıldığı öne sürülen iş adamı Mehmet Turgut'un ölü bulunmasına ilişkin 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 11'i adliyeye sevk edildi.

Fidye için kaçırıldığı öne sürülen iş adamı Mehmet Turgut'un ölü bulunmasına ilişkin 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 11'i adliyeye sevk edildi.

Turgut'un ölü bulunmasıyla ilgili İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro ve Gasp Büro Amirliği'nde gözaltında tutulan ve işlemleri tamamlanan 17 kişiden 6'sı serbest bırakıldı.

Emniyette kalan şüphelilerden, olayı organize ettiği iddia edilen Rızgın B. ile iş adamına eter koklatarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen Emre E. ve ailenin şoförlerinin de bulunduğu 11'i, ifadelerinin alınmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Sevk işlemi sırasında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Şüpheli ifadeleri

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, "Ölü bulunan iş adamı Turgut'un şoförlerinin patronlarının çok zengin ve eli açık biri olduğunu etrafa anlattığı, bunu duyan üniversite öğrencisi Rızgın B'nin olayı planladığı, cuma günleri Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki otoparka aracını bıraktıktan sonra Marmaray'a binerek Üsküdar'daki iş yerine geçtiği bilinen iş adamının, şüphelilerce takip edildiği ve şüphelilerin eter koklatarak bayılttığı iş adamını kendi aracına bindirip Ballıca köyündeki bir villaya götürdükleri" belirtildi.

İfadelerde, villaya götürülen iş adamına ayıldıktan sonra tekrar eter koklatıldığı ve bu sırada hayatını kaybettiği, cesedinin ormanlık bir alana atıldığı ancak bir gün sonra fidye almak umuduyla Ballıca köyü mevkisindeki boş bir araziye gömüldüğü bilgisi de yer aldı.

Şüphelilerin fidye miktarı olarak 6 milyon avro belirledikleri kaydedilirken, olayın şüphelilerden Kemal O'nun, emniyette ifade verirken pişmanlık duyduğunu belirterek, iş adamının cesedinin gömülü olduğu yeri söylediği kaydedildi.

Zanlılardan, Şıh Ali Y'nin dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu bildirildi.

Ayrıca, şüphelilerden 3'ünün eski bir milletvekilinin yeğenleri olduğu öne sürüldü.

Olay

İstanbul'da 26 Haziran'da kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırılan Turgut için ailesinden fidye istenmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, İstanbul, Ankara, Sakarya, Kırklareli, Iğdır ve Van'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 17 kişiyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Turgut'un cesedi Pendik'e bağlı Ballıca köyü mevkisinde toprağa gömülü bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Turgut İstanbul Ballıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title