Haberler

Burhaniye'deki Kaçaklardan 5'i Taburcu Oldu

Güncelleme:

Balıkesir'de 6 kişinin yaşamını yitirdiği tekneden sağ olarak kurtarılan Suriyeli 8 kaçaktan 5'i tedavi gördükleri hastaneden taburcu oldu.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde batan ve biri bebek 6 kişinin yaşamını yitirdiği tekneden sağ olarak kurtarılan Suriyeli 8 kaçaktan 5'i tedavi gördükleri hastaneden bugün taburcu edildi.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi, Pelitköy Sahili'nde, dün saat 03.00 sıralarında, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli kaçakların bulunduğu tekne battı. Aralarında 1.5 yaşındaki erkek bebek Mervan Muhammed'in de bulunduğu 6 kaçak suda boğularak yaşamını yitirdi. 8 kişi ise kurtarıldı. Yaşamını yitiren Mervan bebeğin annesi Ruksan Muhammed (22), babası Abidin Muhammed'in (31) ile diğer 6 kaçak Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan kaçaklardan Ruksan-Abidin Muhammed ile Nur Aga (21), Abdüllatif Şerif (20) ve Adil Ubeyd (20) bugün taburcu edildi. Taburcu edilen 5 kaçak Burhaniye İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada, dosyalara konulmak üzere fotoğrafları çekilip, parmak izleri alınan 5 kaçak, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Grup Amirliği'ne teslim edildi. Diğer 3 kaçağın ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, kaçakları ölüm yolculuğuna götüren teknenin kaptanı ve insan tacirlerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Balıkesir Burhaniye Pelitköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title