Haberler

Kaçakçılar Akaryakıtın Sevkiyatı İçin Sınıra 'Köstebek' Adlı Yatay Sondaj Makinesi Getirdi

Kaçakçılar akaryakıtın sevkiyatı için sınıra 'Köstebek' adlı yatay sondaj makinesi getirdi GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye tarafından 'Köstebek' adı verilen yatay sondaj makineleriyle sınıra yaklaşan akaryakıt kaçakçılarının durdurmak için açılan uyarı ateşi sonucu köstebeklerin yanarak kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Kaçakçılar akaryakıtın sevkiyatı için sınıra 'Köstebek' adlı yatay sondaj makinesi getirdi

GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye tarafından 'Köstebek' adı verilen yatay sondaj makineleriyle sınıra yaklaşan akaryakıt kaçakçılarının durdurmak için açılan uyarı ateşi sonucu köstebeklerin yanarak kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, 8 şahsın sınırın Suriye tarafında yanlarında 2 iş makinesi ile hudut hattına doğru yaklaştığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda iş makinelerinin, kaçak akaryakıt naklinde kullanılacak olan boruların döşenmesine yarayan profesyonel yatay sondaj makinesi olduğu belirlenmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, HDT tarafından şahıslara 'Dur' ikazında bulunulmuş, ikaza uyulmaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır. Bu esnada silahlı 2 şahsın bulundukları bölgede mevzilenmesi üzerine, HDT personeli tekrar uyarı ateşi açmış ve şahıslar Suriye istikametine doğru kaçarak gözden kaybolmuştur. HDT tarafından açılan ateşler esnasında, Suriye tarafındaki yatay sondaj makinelerinin yanında bulunan mazot bidonlarının alev alması ile 2 yatay sondaj makinesi kullanılamaz hale gelmiştir. Ayrıca Hatay Şehit Üsteğmen M. Ali Demirbüken ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi Nehri üzerinde ve civarında 60 adet 60 litrelik bidon içerisinde toplam 3 bin 600 litre akaryakıt ve 12 sal tespit edilmiştir. Tespit edilen söz konusu 60 bidon ve 12 sal, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title