Haberler

Kaçak Sigara İhbarından Uyuşturucu Çıktı

Antalya'da bir otele kargoyla yüklü miktarda kaçak sigara gönderileceğini öğrenen polis, operasyonda sigara yerine 8 kiloya yakın esrar maddesiyle karşılaştı. Olayla ilgili 3 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçen 18 Mart günü Batman'dan Antalya'daki bir otele kargoyla kaçak sigara gönderildiği ihbarı üzerine kolinin teslim edildiği Muratpaşa İlçesi 567 Sokak'taki otele giden polis, lobiye bırakılan kargoyla karşılaştı. Lobi görevlisinden kolinin kargo ücretinin 507 numaralı odada kalan Ercan Kartal tarafından ödendiğini öğrenen polis, bu kişiyi lobiye çağırıp gözaltına aldı. Açılan koliden, kaçak sigara yerine 7 kilo 940 gram esrar maddesi çıktı.

'SADECE KARGO ÜCRETİNİ ÖDEDİM'

Kolinin kendisine ait olmadığını öne süren Ercan Kartal, "Ben sarece kargonun taşıma ücretini ödedim. Daha önceden tanıdığım Ömer Yayla bana telefon açıp; il dışında olduğunu, kendisi için Batman'dan bir koli gönderileceğini, bu koliyi almamı istedi. Ben kabul etmedim. Sadece kargo parasını ödedim" dedi. Soruşturma sonunda şüpheliler Ercan Kartal, Rıdvan Taş ile Ömer Yayla hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, tutuklu yargılanan Ercan Kartal ile tutuksuz sanık Ömer Yayla hazır bulundu. Duruşmaya Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden katılması planlanan kargoyu gönderdiği belirtilen Rıdvan Taş ise SEGBİS ile bağlantı kurulamadığı için katılamadı. Ercan Kartal savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Hazırlık soruşturması sırasında, koliyi alması için kendisini Ömer Yayla'nın aradığını söyleyen Kartal, mahkemede bu beyanını kabul etmedi. Kendisini Ömer Yayla değil, sanıklardan Rıdvan Taş'ın aradığını söyleyen Ercan Kartal, "Sanık Rıdvan Taş benim kuzenimdir. Diğer sanık Ömer Yayla ise Rıdvan Taş'ın arkadaşıdır. Olay günü Rıdvan bana telefon açtı. Kendisine içinde araba şanzumanı olan bir kargo geleceğini söyledi. Benden bunu almamı istedi. Ben kabul etmedim. Lobiye kargonun 160 lira ücretini ödedim" dedi.

Sanığın avukatı Nuh Mete Gürun da kolinin alıcısının Ömer Yayla olduğunu söyledi. Gürun, "Müvekkilim istese de bu koliyi teslim alamazdı. Çünkü alıcısı kendisi değil. Müvekkilim sadece kargo gelmeden önce ücretini lobiye bırakmıştır" dedi. Ömer Yayla da gönderilen kargodan haberi olmadığını iddia etti. Kargonun alıcısı olarak neden adının yazıldığını da bilmediğini söyleyen Ömer Yayla, "Kargonun göndericisi Rıdvan'ı aynı okulda okumamız sebebiyle tanırım" dedi. Yayla'nın avukatı İhsan Felek de dosyayı inceledikten sonra savunma yapacağını söyledi.

Sanıkların cep telefonlarının görüşme kayıtlarının çıkartılmasına karar veren mahkeme, Rıdvan Taş'ın önümüzdeki duruşma SEGBİS sistemiyle hazır edilmesi için Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Yayla Antalya Batman Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title