Haberler

Kaçak Moloz Dökenlere Göz Açtırılmıyor

Karşıyaka Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına kaçak moloz dökerek görüntü ve çevre kirliliği yaratanlara göz açtırmıyor.

Karşıyaka Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına kaçak moloz dökerek görüntü ve çevre kirliliği yaratanlara göz açtırmıyor. Son bir yılda kişi ve firmalara kesilen para cezalarının toplam faturası 100 bin liraya yaklaştı. Başkan Akpınar, "Sokaklarımızı kirleten, çevremizi katledenlere taviz vermemiz mümkün değil. Herkesten duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Kent estetiğini bozan, sokakları ve doğayı kirleten kaçak moloz dökümlerini önlemek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda sıkı denetimler gerçekleştirdi. Çevre, Zabıta, Temizlik İşleri ve Fen İşleri müdürlüklerinin işbirliğiyle yapılan çalışmalar kapsamında, 2 bin 145 noktadan yüzlerce kamyon moloz temizlendi. Oluşturulan özel ekiple; yol kenarlarına, kaldırımlara, boş arazilere ve yeşil alanlara kaçak olarak bırakılan atıklar toplanarak Harmandalı Katı Atık Deponi Alanı'na döküldü.

SORUMLULARA CEZA KESİLDİ

İnşaatların yoğun olduğu Bostanlı, Bahariye, Aksoy, Donanmacı, Yalı mahalleleri başta olmak üzere, kentin tüm bölgelerinde yapılan denetimlerde, kaçak moloz dökümü yaptığı tespit edilen kişi ve firmalara yasa gereğince 219 TL ile 11 bin 228 TL arasında değişen para cezaları kesildi. Bir yılda uygulanan para cezalarının toplam miktarı ise 100 bin liraya yaklaştı.

"HASSASİYET BEKLİYORUZ"

Kaçak moloz dökümlerine karşı kararlı bir mücadele sergilediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kenti, doğayı kaçak moloz dökümleriyle kirletmek, seyirci kalamayacağımız ciddi bir suç. Ekiplerimiz gece gündüz demeden özveriyle çalışıyor. Ancak sorunun kökten çözümü için vatandaşlarımızdan da hassasiyet bekliyoruz. Karşıyaka hepimizin ve birlikte korumalı, güzelleştirmeliyiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title