Haberler

Kaçak Kazıya 4 İlde Operasyon: 20 Gözaltı

Muğla başta olmak olmak üzere 4 ayrı ilde kaçak tarihi eser kazı yaptıkları ileri sürülen bir çeteye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 20 şüpheli gözaltına alınarak, adliyeye sevk edildi.

Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Milas Grup Amirliği Ekipleri ekipleri, 20 kişilik çetenin Milas'ın Damlıboğaz Mahallesi ile Aydın'ın Çine, İzmir'in Kemalpaşa ve Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde kaçak kazı yaptığını belirledi. Bir süre takibe alınan çete üyelerine yönelik, 4 ilde dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir, Aydın ve denizli'deki operasyonlarda çetenin elebaşı oldukları ileri sürülen E.Ç., M.K., S.A., H.Y., E.Y. ve Y.S.'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi kaçak kazı yapmakta kullanılan kazma, kürek, dinamit ve jenaratör ve bir miktar tarihi eserle yakalanıp, gözaltına alındı. Polis, kazı çalışmalarına katıldığı belirlenen H.H.A.'yı da Çanakkale'deki evinde yakaladı. H.H.A.'nın evinde yapılan aramada 4 dedektör ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler bulundukları illerdeki müze müdürlüklerine sevk edilirken, şüphelilerde adliyeye sevk edildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli İzmir Aydın Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title