Haberler

Kaçak Kazı Jandarmaya Takıldı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yaptıkları sırada jandarma tarafından yakalanan iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yaptıkları sırada jandarma tarafından yakalanan iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yunan mitolojisinde yer alan tanrıça Demeter'i betimlediği bildirilen heykel ise müze müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Simav İlçesi'ne bağlı Karakoca Köyü Örenli Mevkii'nde kaçak tarihi eser kazısı yapıldığı yönünde ihbar alan jandarma ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden jandarma, R.Ç. ve İ.G.'yi kazı yaptıkları sırada suçüstü yakaladı. iki şüpheliyi gözaltına alan jandarma, Kütahya Müze Müdürlüğü ekiplerinin de yardımıyla yaklaşık 3 metre derinlikte bulunan 2 metre 8 santimetrelik ve 610 kilogram ağırlığındaki mermer heykeli çıkarttı. İlk incelemede, heykelin Yunan mitolojisinde Zeus'un eşlerinden, tarım, bereket, mevsimler ve anne sevgisinin tanrıçası olarak kabul edilen Demeter'e ait olduğunu belirledi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise heykelin baş kısmı ve bir adak taşı parçasına ulaşıldı. Tarihi eser heykel ve baş kısmı Kütahya Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title