Haberler

Kaçak Hayvan Barınağına Jandarma Baskını

Balıkesir'de jandarma ekipleri, izinsiz kurulduğu ileri sürülen bir barınağa düzenlediği operasyonda 'pitbull' cinsi 12 köpek ele geçirildi.

Balıkesir'de jandarma ekipleri, izinsiz kurulduğu ileri sürülen bir barınağa düzenlediği operasyonda 'pitbull' cinsi 12 köpek ele geçirildi. Köpekler, Belediye'nin bakımevine teslim edilirken, sahiplerine toplam 44 bin 364 lira para cezası kesildi.

Bir ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Bolluk Anadolu Lisesi arkasında standartlara uygun olmayan ve izinsiz kurulan hayvan barınağında 'pitbull' ve diğer saldırgan köpek cinslerinin yetiştirildiği bildirildi.

Bunun üzerine jandarma, Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı alıp, Balıkesir Belediye Başkanlığı ve Balıkesir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ekipleri ile barınağa operasyon düzenledi. Operasyona eğitimli jandarma narkotik köpeği 'Liza' ve bomba arama köpeği 'Roka' da katıldı.

Kontrolde barınağın 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği ile Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğe uygun olmadığı belirlendi. Barınağın, işletme ruhsatının bulunmadığı, hijyen şartlarının sağlanmadığı ve tehlikeli türde köpek bulundurulduğu ortaya çıktı. Barınakta 12 'pitbul' cinsi köpek bulundu. Köpekler Balıkesir Belediyesi'nin Geçici Köpek Bakımevi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Barınak binasının imar kanununa uygun olmadığı belirlenirken, bina sahibi M. S. hakkında imar kirliliği- kaçak yapılaşma suçundan Cumhuriyet savcılığınca soruşturma açıldı. Hayvan sahiplerine ele geçirilen her köpek için 3 bin 697 TL olmak üzere toplam 44 bin 364 TL para cezası kesildi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title