Haberler

Daha Binayı Yaparken Kaçak Elektrik Hattı Döşediler

Güncelleme:

Dicle Elektrik ekipleri, Diyarbakır'da sıfırdan yapılan inşaatlara kaçak elektrik için gizli hat döşendiğini ortaya çıkardı.

Dicle Elektrik kaçak ile mücadele ekipleri, Diyarbakır'da yapımı süren konut inşaatlarında denetim yaptı. Sıfır binalardaki her dairenin kaçak elektirik kullanabilmesi için ayrı bir harici hat döşendiği tesbit edildi.

SIFIR DAİRELERE GİZLİ KAÇAK HATTI

Konutlarda ısınmanın doğalgaz yerine kaçak elektrikle yapıldığı yönünde aldıkları ihbarları değerlendiren Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (Diyargaz) ile bir çalışma yaptı.

FATURASI DÜŞÜK GELENLER İNCELENDİ

Merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibi doğal gaz abonelerini belirleyerek, geniş kapsamlı denetim için harekete geçti.


TÜM DAİRELERE HARİCİ KAÇAK HAT ÇEKİLMİŞ

Dicle EDAŞ ekipleri, hafta içinde 3 merkez ilçede toplam 2 bin 945 elektrik abonesini kontrol etti. Kontroller sırasında, yapımı süren konut inşaatları ile yapımı yeni tamamlanmış çok sayıda bina da tarandı.

SIVA ALTINA GİZLİ HAT

Kaçak taramaları sırasında özellikle yeni yapılan binalarda akıl almaz kaçak elektrik kullanımına dönük 'altyapı çalışması' gerçekleştirildiği belirlendi. Bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından apartman dairelerine kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandı. Bazı binalarda ise bu durumun abartılarak, istinasız tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.


MÜTEAHHİTLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Dicle EDAŞ'ın deneyimli kaçak kontrol ekiplerini bile şaşkına çeviren bu yöntemler bir bir belirlenerek harici hatlar sökülürken, bu ve benzer yöntemlerle kaçak elektrik kullandığı belirlenen 400 abone hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bu arada, inşaattan evlere kaçak elektrik hattı çekilen binalardaki abonelerin yanı sıra, binanın müteahhitleri ve yapı denetim firmaları hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

ZENGİNLER DE KAÇAK KULLANMIŞ

Kaçak elektrik kontrolleri sırasında, gelir düzeyi yüksek kesimin oturduğu lüks sitelerde kaçak elektrik kullanımının azımsanmayacak boyutta olduğu da belirlendi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Kayapınar Diyargaz Dicle Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (90)

aragorn:

aslında bunlara verecen g doguyu ama sınır cekıp kapatacan tanımayacan bunları gor bak ne hale duserler

30
1
yanıtYanıtla
Dindarlar güya !Mobil-ANDROID:

Kaçak suyu kaçak elektrikle ısıt , onunla abdest al bir güzel , sonra da alnını secdeye götür , suratınıza tüküreyim sizin gibi kürtlerin , Allah belanızı verecek inşallah , günah keçileri !

29
2
yanıtYanıtla
AKREP KRALMobil-ANDROID:

HIRSIZLIK BUNLARIN RUHUNA ISLEMIS.ADAM EDEMEDIK BUNLARI BIR TÜRLÜ EĞİTİMEDIK BUNLARI...

27
1
yanıtYanıtla
Vatan daşmobilWeb@haberler.com:

Iste nin ce kaçak kullanan da bulunur hakkım haram olsun.

20
1
yanıtYanıtla
lafım kacakciyaMobil-ANDROID:

batidaki halk refah icinde yaşıyormuş diyor biri,ln kanibozuk zenginide kacak kullanıyor doğuda bu bir zihniyet meselesi.hem burasi turkiye degil ne demek .her bi zikkimdan faydaliniyon haram zikkim olsun.

16
2
yanıtYanıtla
zaza kurdistanlimobilWeb@haberler.com:

Ulan elektiriginizi doguda uretiyor fabrikalari batida yapiyorsunuz elektirigide burdan goturuyorsunuz..pkk cikti diye mi birakmsdilar ya otuz yil once niye yapmiyordunuz sirf ac kalsinlar ekmek derdine dussunler hak aramasinlar...yaptiginiz ilk yollar bile hizmet icin deyil isyanlsr askeri yollar icin yaptiniz.

2
16
yanıtYanıtla
Ahmet yılmaz:

BUNLARIN KANI BOZUK.

17
1
yanıtYanıtla
DUMRUL:

DOĞUDAKİ ALIŞMIŞ ÇALMAYA KUL HAKKI FALAN DÜŞÜNEN YOK BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM TABİKİ ÇALANLARADA ÇALANLARIN PARASINI BİZE ÖDETENLERDE

13
2
yanıtYanıtla
AKİL ADAM:

İSLAMDA HIRSIZLIK HARAMDIR. BİLMEYENLERE DUYURULUR

14
0
yanıtYanıtla
doğuş:

Bunlar babadan oğula nesil herhalde. . . .

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title