Haberler

Kaçak Avlananlara Havadan Takip

- Bursa'da, Uluabat Gölü ve çevresi başta olmak üzere avlaklarda kaçak avlanmayla mücadele kapsamında "multikopter" cihazıyla takip çalışması başlatıldı- Günün 24 saati takip edilen avlaklarda yasağa uymayanlar elle kontrol edilebilen cihazlarla tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürlüğü, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Uluabat Gölü başta olmak üzere çevrede kaçak avlananların tespitinde "multikopter" cihazıyla havadan kameralı takip dönemini başlattı.

- Bursa'da, Uluabat Gölü ve çevresi başta olmak üzere avlaklarda kaçak avlanmayla mücadele kapsamında "multikopter" cihazıyla takip çalışması başlatıldı- Günün 24 saati takip edilen avlaklarda yasağa uymayanlar elle kontrol edilebilen cihazlarla tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürlüğü, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Uluabat Gölü başta olmak üzere çevrede kaçak avlananların tespitinde "multikopter" cihazıyla havadan kameralı takip dönemini başlattı.Kameralı ve elle kumanda edilen cihaz, Uluabat Gölü'de gerçekleştirilen tatbikatla basına tanıtıldı.Tatbikat senaryosu gereği kaçak avlanan avcıların bulunduğu teknenin yeri söz konusu cihazla tespit edildi. Kısa sürede botla bu kişilerin yanına ulaşan ekipler, cezai işlem uyguladı.Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluabat Gölü'nün özellikle balıkçılık ve kuşlar için önemli bir bölge olduğunu söyledi.Uluabat'ın, uluslararası anlamda korunan bir göl olduğu bilgisini veren Güngör, şöyle devam etti: "Gölün ve özellikle göl çevresinde yaşayan kuşların canlıların korunması maksadıyla yönetim planları 2002 yılında hazırlandı. 2007 ve 2012 yıllarında da bunları revize ettik. Buradaki amaç, göldeki biyolojik çeşitliliğin devamı ve bunların korunmasıyla alakalı çalışmalardır. Uluabat Gölü'nde 200'ü aşkın su kuşu tespit edildi. Bunların bir kısmı, göç sırasında uğrayan kuşlardır. Özellikle 85 tür, burada yuvalayan ve yavru çıkaran kuşlar. Bunların yuva yapma ve yavrulama dönemi başladı."Güngör, bölgede avlanma sezonunun 22 Şubat'ta sona erdiğini hatırlattı.Koruma çalışmaları kapsamında gölde 6 kapalı devre kamera sistemi kurduklarını anlatan Güngör, "Bu sene bunun çok faydasını gördük. Kameradan aldığımız görüntülerle kaçak avcılık yapanları yakalayıp gerekli cezai müeyyideyi uyguladık. Bunun yanında bir bot ve kameralı elle kumandalı helikopter satın alarak buradaki kaçak avcılıkla mücadele konusunda büyük bir mesafe katettik. Geçen yıl 152 kişiye toplam 170 bin lira, bu sene ise şimdiye kadar 16 kişiye toplam 80 bin lira idari para cezaları verdik" ifadesini kullandı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu ise Uluabat Gölü ve çevresini günün 24 saati kameralarla izlediklerini aktardı.Göl kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi'nde yer alan kuş gözlemevinde bu sistemi kullanan personel bulundurduklarını bildiren Terzioğlu, "Bu personel, alanda meydana gelen yasa dışı avcılığı tespit ediyor" diye konuştu. 1-Havadan kamerayla detay2-Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör'ün açıklaması3-Detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Yahya Güngör Uluabat Gölü Karacabey Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

AKROPOL:

Sırf ulubat gölünde değil, büyükçekmecede, ormanl köyünde terkos gölünde. İzzttin köyünde gece avlananları, güme kuranlar denetlenmeli. Bunların birinin bile avlanma pulu yok. . Biz ise dünyanın vergisini veriyoruz ama. Bunların yüzünden kuşlar kaçıp gidiyor. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title