Haberler

Kaçak Avcıların Yakaladığı Keklikler Doğaya Salındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Gölden görüntü

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal'ın konuşması

Kekliklerin doğaya bırakılması

Kaçak avcıların yakaladığı keklikler doğaya salındı

Erciş'te kaçak avcılarca yakalanan keklikler, yetkililer tarafından doğaya bırakıldı.

Erciş'te kaçak avcılar tarafından yakalandıktan sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan 4 keklik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal'ın da aralarında bulunduğu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından doğaya bırakıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner İbrahim Aydın, yaptığı açıklamada, bölgedeki kuş türlerinin bilinçsiz avcıların hedefi haline geldiğini belirterek avcılardan aldıkları 4 kekliği doğal yaşam alanlarına bıraktıklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Topal ise Van Gölü havzasının birçok hayvana ev sahipliği yaptığını kaydederek, "Erciş'teki balık bendimiz, Van Gölü'ne has bir balık olan inci kefalinin doğal üreme alanıdır. Bu alan koruma altına alınmış olup, alanda her türlü kaçak avcılıkla mücadele ediliyor. Hem inci kefalinin avlanmaması hem de, doğal ortamında bulunan hayvanların korunarak üremelerinin sağlanması açısından arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Yine kaçak avcılar tarafından daha önceden yakalanan ve özgürlüklerinden edinen kınalı keklikleri de yeniden doğa ile buluşturarak, alanın aynı zamanda kekliklerin de doğal bir yaşam alanı olmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Topal Van Gölü Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title