Haberler

Kaçak av yapan avcının jipi açık artırmada

DUYGU CAN - Araç farıyla kaçak tavşan avı yaparken çektiği görüntüleri Facebook'tan paylaşması üzerine hakkında idari işlem yapılan kişinin el konulan jipi, açık artırma yöntemiyle satılacak.

DUYGU CAN - Araç farıyla kaçak tavşan avı yaparken çektiği görüntüleri Facebook'tan paylaşması üzerine hakkında idari işlem yapılan kişinin el konulan jipi, açık artırma yöntemiyle satılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü çalışanları, hesap ayarlarında engel ve yasak bulunmayan ve herkese açık olan A.Ç'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki 1 Eylül 2011 günkü görüntülerini inceledi.

Olayın geçtiği Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi Dağküplü Köyü muhtarı, 17 Ocak'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şube Müdürlüğüne davet edilerek, görüntüler izletildi.

Video görüntülerinde kepli olarak dikkat çeken kişinin köyde kasaplık yapan C.A. olduğu belirlendi. Yine aynı gün içerisinde yaylada vurulduğu anlaşılan tavşanla ilgili görüntülerden arazi tespiti yapıldı. Konuyla ilgili Sarıcakaya İlçe Jandarma Komutanı eşliğinde C.A. ile görüşüldü.

-Görüntüleri izleyince itiraf etti

Görüntüleri izleyen C.A, 2011 Eylül ayı içerisinde K.Ç'nin köylerine geldiğini, tavşan vurmak istediğini ve kendisine ait tüfekle Bozaniç Yaylası kırsalında aracın farından yararlanmak suretiyle av yaptıklarını itiraf etti.

Avcılar hakkında 18 Ocak'ta idari yaptırım karar tutanakları düzenlendi ve 614'er lira idari para cezası kesildi.

Tavşan için de yasal faiziyle 605 lira tazminat talebinde bulunuldu. K.Ç'ye ait jipin mülkiyeti, 21 Ocak'ta kamuya geçirildi.

-Karar mahkemeye taşındı

Sulh Ceza Mahkemesine aracın mülkiyetinin kamuya geçirilme kararına karşı açılan davada başvurunun reddine karar verildi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesine taşındı ancak mahkeme itirazın reddine kesin olarak karar verdi. 8 Temmuz'da aracın mülkiyeti kamuya geçirilme kararı kesinleşmiş olmasına rağmen şube müdürlüğüne herhangi bir tebligat yapılmaması üzerine 30 Ekim'de ilgili mahkemeye müracaat edilerek, sonucun kesinleştiği hakkında bilgi ve belge alındı.

-Açık artırmayla satılacak

Mahkeme kararına göre, yedieminde bulunan aracın ilgiliden Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğüne teslimi istendi. Jip, K.Ç. tarafından şube müdürlüğüne teslim edildi ve satış için gerekli yazışmalara başlandı.

Mali değerinin 200 bin lira olduğu belirlenen jip, ilerleyen günlerde açık artırma yöntemiyle ihaleye çıkartılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıcakaya Eskişehir Facebook Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title