Haberler

Kabuktan Sanata

9. Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivalinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tertiplenen fıstık kabuklarıyla hazırlanan mozaik çalışması konulu, Nilay Gündüz”ün “Kabuktan Sanat’a-Nilayan Sanatı” sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılımıyla açıldı.

9. Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivalinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tertiplenen fıstık kabuklarıyla hazırlanan mozaik çalışması konulu, Nilay Gündüz"ün "Kabuktan Sanat'a-Nilayan Sanatı" sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılımıyla açıldı.

Şehit Kamil Kültür Merkezi'nde açılan "Kabuktan Sanat'a -Nilayan Sanatı" sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından serginin sahibi Nilay Gündüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve katılımcılara sergiyi gezdirerek resimler hakkında bilgiler verdi.

Fıstık kabuklarının da artık fıstık kadar önemli ve değerli olduğunu belirten Gündüz, "Yapılan bir çok çalışmalar ve projeler var kabuk üzerinde. Ben de bunu sanata taşımak, anıları ve izlenimleri ölümsüzleştirmek istedim. Gaziantep'imizin önemli noktalarını tespit ederek resmetmeye çalıştım. Zeugma'dan çıkarılan Çingene kızı, Antep kalesi, Rum kalesi ve bilinmeyen bir yerimiz daha var ki onu da Bilgehan Pamuk hocamızın arşivinden elde ettim. Bu resim ise ilk belediyemiz olan Şirehan'ın 1919 yılında Antep harbi sırasında miting görüntüsüdür. Bu eserlerle tüm dünyaya ölümsüz anılar olarak açılmayı hedefliyorum. Sergimiz yoğun ilgi görmesi sebebiyle Tuğcan otelde yapılan defile ile birlikte tekrar sergilendi" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Ak Parti Yerel Haberler

title