Haberler

Kablo Hırsızları Üç Köy ve Altı Mezrayı Telefonsuz Bıraktı

Tunceli’de, üç köy ile altı mezranın sakinleri, telefon kablosu hırsızlığı yüzünden 8 aydan beri sabit telefonlarını kullanamıyor.

Tunceli'de, üç köy ile altı mezranın sakinleri, telefon kablosu hırsızlığı yüzünden 8 aydan beri sabit telefonlarını kullanamıyor. Kullanamadıkları telefonlar için sabit ücret içeren faturaların gelmeye devam etmesine tepki gösteren köylüler, yetkililerden sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Tunceli- Elazığ karayolu boyunca uzanan telefon kabloları, 8 ay önce kimliği belirsiz kişilerce kesilerek çalındı. Kablo hırsızlığı nedeniyle merkeze bağlı Kopuzlar köyü ile 6 mezrası, Kanoğlu ve Aktuluk köyü sakinleri o tarihten bu yana sabit telefonlarını kullanamıyor. Köy ve mezralarda yaşayanların büyük bölümünün yaşlı olması nedeniyle cep telefonu da kullanılamayınca vatandaşlar, il ve yurt dışındaki yakınlarından haber alamamaktan şikayet ediyor. Köylüler, yetkililerden sorunlarına bir an önce çözüm bulmasını beklediklerini ifade etti.

Kopuzlar Köyü Muhtarı Ekrem Tutuman, kent merkezine yakın olmalarına rağmen 8 aydan bu yana sorunlarının çözülememesine tepki gösterdi. Muhtar Tutaman, Tunceli-Elazığ karayolu boyunca kablolar kesilerek çalındığı için sabit telefonları kullanamadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Sorunu ilettiğimiz yetkililer yeni bir sistem kuracaklarını söyledi ancak bu bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadı. Köylerde yaşayanların büyük bölümü yaşlı ve cep telefonu da kullanamıyor. Dışarıdaki yakınlarıyla ancak cep telefonu olanlar sayesinde iletişim kurabiliyorlar. Çocuklarımız interneti kullanamıyor. Kullanılmayan telefonlar için faturalar gelmeye devam ediyor. 150 hanenin iletişim özgürlüğü kısıtlanmış durumda. Bir hasta olduğu zaman insanlar yakınlarına haber veremiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz."

İngiltere'de yaşayan ve hasta babasından haber alamadığı için köye gelmek zorunda kaldığını belirten Erdal Tutuman, "Aradığımız zaman hasta insanlarımızla, yakınlarımızla görüşemiyoruz. Ancak, cep telefonu bulunan köylülerimizi arayarak durumları hakkında bilgi alabiliyoruz. Yaşlılarımız evlerinde ölse haberimiz dahi olmayacak" diye konuştu.

Kopuzlar köyünde felçli eşiyle birlikte yaşayan Sultan Seçkin isimli köylü, "Eşim rahatsızlandığı zaman çocuklarıma haber veremiyorum. Onlar aradıkları zaman bize ulaşamıyor. Sağolsun bazen köy muhtarının cep telefonuyla ancak çocuklarıma ulaşabiliyorum" şeklinde konuştu.

Almanya'dan emekli olduktan sonra köyüne yerleşen Derviş Ergün de yurt dışında yaşayan çocuklarına ulaşamamaktan şikayet etti. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tunceli Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title