Haberler

Kabinenin Yeni İsmi Romanya Ulusal Liyakat Madalyası Sahibi

Yeni Bakanlar Kurulu, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kuruldu.

Yeni Bakanlar Kurulu, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kuruldu.

Kabineye 4 yeni isim girdi. AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni kabinede Başbakan Yardımcıları oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı, İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da Avrupa Birliği Bakanı oldu.

Eski kabinede Avrupa Birliği Bakanlığı görevini yürüten Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise Dışişleri Bakanlığına getirildi.

62. Hükümet yeni isimleriyle kurulurken Başbakanlığın http://www.basbakanlik.gov.tr şeklindeki internet sitesi de güncellendi.

Başbakan Davutoğlu'nun ismi, fotoğrafı ve özgeçmişi yeni kabine açıklanmadan önce Başbakanlık internet sitesine yerleştirilirken, daha sonra da Akdoğan, Kurtulmuş, Canikli ve Bozkır'ın özgeçmişleri ve fotoğrafları sitedeki "Hükümet" başlığı altında yer alan kabine üyeleri arasında yerini aldı.

Dışişleri Bakanlığına getirilen Çavuşoğlu'nun özgeçmişi de yeni göreviyle birlikte siteye yerleştirildi.

Sitede de yer alan 62. hükümetin yeni isimlerinin özgeçmişleri ise şöyle:

-BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN-

Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babası.

-BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF.DR. NUMAN KURTULMUŞ-

Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 Ünye/Ordu'da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business - Management'da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial - Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babası.

-AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VOLKAN BOZKIR-

Volkan Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibidir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babası.

-GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI NURETTİN CANİKLİ-

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babası.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği Romanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title