Haberler

Kabine Kulisi: Değişiklik 5'i Geçmeyecek Kaydırma Olacak

Güncelleme:

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı bırakmasıyla yeni kurulacak olan kabinede 5 civarında değişiklik planlanıyor. Asıl değişim bakanlar arası yer kaydırmalarda olacak.

Türkiye, bir hafta içinde yeni hükümetini kurmuş olacak. Yeni hükümette yer alacak isimler ve yapılacak değişiklikler, siyasi kulislerin en çok konuşulan konusunu oluşturuyor. Kabinede geniş çaplı değişiklik beklenmiyor. 5 civarında değişiklik planlanırken, asıl değişimin bakanlararası yer kaydırma şeklinde olacağı söyleniyor.

REVİZYON KABİNESİ

Ak Parti Kongresi'nin ardından bir haftalık hızlı bir takvimle kurulacak 65'inci Hükümet'te, rötuş niteliğinde değişiklikler yapılacak. Ancak değişikliğin en çok konuşulan yanını, ekonomi bakanlıkları oluşturacak. Siyasi kulislerde, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Yalçın Akdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun adı görevden alınacaklar arasında geçiyor. Kabinedeki kadın dengesi yine sağlanacak ve sayı ikinin altına düşürülmemeye çalışılacak. Ancak Nihat Zeybekci ile Sema Ramazanoğlu'nun Denizli'den milletvekili olmalarından dolayı kabinede biri tercih edilecek. Kulislerde, kabineye girecekler arasında Nurettin Canikli, Mustafa Şentop, Nihat Zeybekci, Ömer Çelik gibi isimler öne çıkıyor.

EKONOMİNİN PATRONU

Ekonominin direksiyonunda kimin olacağı önemli konuyu oluşturuyor. Kulislere göre, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e yüzde 50 şans veriliyor. Uluslararası piyasalardaki karşılığı ve ekonomik dengeler nedeniyle Şimşek'in kalacağını iddia edenlerin yanı sıra, tam tersini söyleyenler de bulunuyor. Davutoğlu kabinesinin aksine ekonomi yönetiminde 'keskin politika değişikliği' beklentileri de var. Bu durumda, Şimşek'in yerine Zeybekci veya Berat Albayrak'ın adı da geçiyor. Nurettin Canikli'nin ise ekonomi bakanlıklarının birinde yer almayı istediği, ancak daha önce yaptığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı üstlenebileceği belirtiliyor.

BAŞBAKAN YARDIMCILIKLARI

Başbakan yardımcılığında en az iki değişiklik olursa, içeriden kaydırma yapılabilecek. Adalet Bakanlığı'na Mustafa Şentop getirilirse Bekir Bozdağ'ın başbakan yardımcılığına kaydırılabileceği, Mustafa Elitaş'ın da ikinci başbakan yardımcılığı görevini üstlenebileceği öne sürülüyor. Elitaş'tan boşalacak makama ise ekonominin direksiyonunda kimin olacağına bağlı olarak Zeybekci'nin getirilme olasılığı bulunuyor.

DIŞİŞLERİ DENKLEMİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu görevi sürdüreceğini iddia edenler kadar, Ömer Çelik veya Volkan Bozkır'ın üstleneceğini söyleyenler de var.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Şimşek AK Parti Türkiye Memur Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (50)

Dobra42:

Bugünden sonra bu ak partiye oy veren insanların hem namusundan hem kanından hem şerefinden direk şüphe ederim. Adamlar göz göre göre ailecek ülkeyi soyup soğana çevirecekler!! Gerçi çevirdilerde :)

18
3
yanıtYanıtla
noyan:

Kardeşim biz bayağı verdik bundan sonra nemalananlar versin. Bu hükümetin bana hiç bir faydası olmadı. Daha beter cebimdeki para azaldı.

yanıt0
yanıt0
ulkemiz kolay kazanilmadi.:

Ulkesini sevenlerin 19 mayis genclik ve spor bayrami kutlu olsun.

17
0
yanıtYanıtla
CV2:

TEŞEKKÜR SENİN VE CUMHURİYET SEVENLERİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

yanıt3
yanıt0
58:

PARANIN PATRONU DAMAT OLUYOR HAYIRLI CALMALAR ARTIK SENEYE KIZI BAŞBAKAN OLUR OGLUDA ARTIK İCİŞLERİ BAKANI OLUR KARISIDA AİLEDEN SORUMLU BAKAN OH NE ALA PADİŞAHLIK

11
0
yanıtYanıtla
CV2:

NE FARK EDER Kİ. HEPSİ DÜŞÜK PROFİLLİĞİ KABUL ETMİŞ. HA AHMET HA BİNALİ SIKINTI BAZI VATANDAŞLARIN BU OLAYA TEPKİSİZ OLMASI GERİSİ HİKAYE.

9
0
yanıtYanıtla
Biat mi asla!!:

Sehitler varken dugun oluyorda, hatta askerin basi dugune katiliyorda, bir 19 mayisi kutluyoruz diye haber gecen haber yok. . Nankör millet olmussunuz. . Yaziklar olsun. . Asira asira cumhuriyet kazanimlarini yiyin. . Acisi misli ile cikar insallah. .

6
2
yanıtYanıtla
adın ne diye sorduklarında:

Dikiş tutmaz artık sonun başlangıcı bu operasyondu.

7
0
yanıtYanıtla
MALATYALI:

BU HALK BUNA NASIL RAZI OLUYOR HAYRETLER İÇİNDEYİM EVCİLİK OYNAR GİBİ BAKANCILIK OYNUYOLAR SEN ÇOK İYİSİN O YÜZDEN BİRAZ GERİ PLANDA DUR VB BU NASIL İŞ BENİM BİLE ZORUMA GİDİYOR AK CILARIN NASIL ZORUNA GİTMİYOR BUDA HAYRET YANİ DEMEKKİ ALIŞMIŞLAR BENİM MAKARNAMI VER NE YAPARSAN YAP DİYOR ADAMLAR

5
1
yanıtYanıtla
Biat mi asla!!:

19 mayis Ataturku anma genclik ve spor bayramimiz kutlu olsun. .

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title