Haberler

Kabe-İ Muazzama'da Mazlum Müslümanlara Cuma Hutbesinde Dua

Hac görevini ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen milyonlarca Müslüman, Kabe-i Muazzam’daki Cuma namazında savaş altındaki mazlum kardeşleri için dualar etti.

Hac görevini ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen milyonlarca Müslüman, Kabe-i Muazzam'daki Cuma namazında savaş altındaki mazlum kardeşleri için dualar etti.

Kabe imamı da hutbede özellikle mazlum ve garip olan, savaş tehdidi altındaki Müslümanlar için uzun dualar etti. Dünyanın 70 farklı Müslüman ülkesinde 2014 yılı hac farizasını eda etmek üzere Mekke-i Mükerreme'ye gelen milyonlarca Müslüman Cuma namazında, silahların gölgesinde mücadele veren kardeşleri için dualar etti.

Arafat Vakfesinden önceki son Cuma namazında milyonlarca insan Kabe-i Muazzama'ya aktı. Harem-i Şerif namazından 2 saat önce tamamen doldu. Milyonlarca Müslüman Harem-i Şerif'in etrafındaki sokaklarda, alış veriş merkezlerinde saf tuttu. Cuma hutbesinde Kabe İmamı, mazlum Müslümanlar için uzun uzun dualar etti. Namazdan sonrada yüz binlerce insan, ateş altındaki Müslüman ülkelerindeki kardeşleri için Allah'a niyazda bulundular. Bu yıl arefe gününün Cuma'ya denk gelmesi sebebiyle bir hafta önceki Cuma namazında Müslümanlar Mekke-i Mükerreme'nin sokaklarını doldurdular. Cuma vakti, Kabe'nin etrafındaki otel ve alış veriş merkezlerinin bütün koridorları, caddeler, sokaklar seccadesini yayıp saf tutan farklı renklerden Müslümanlarla doldu. Mahşeri kalabalık büyük bir huşu ve tevvekkülle namazlarını eda ettiler. Hac ibadeti için tavaf, say gibi dini vecibelerine Cuma vakti ara veren Müslümanlar sadece namaz ve dua ile meşgul oldular. Alış veriş mekanlarının 1 saat boyunca kapalı kaldığı Mekke'de Cuma namazı sonrasında da sokaklarda insan seli oluştu. Harem-i Şerif civarında araç trafiğe güçlükle yol alırken, toplu taşıma araçlarında yer bulmak mümkün olmadı.

Hacı adayları büyük bir huşu ve sabırla otellerinin yolunu tutarken, dillerde hep zikir ve dua vardı. Farklı ülkelerden Müslümanlar da anlaşabildikleri dillerle birbirlerinin hatırını sorup arkadaşlık etti. - MEKKE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mekke Hac Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title