Haberler

Kabe'de Hac Yoğunluğu

Hac farizası için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının sayısı gün geçtikçe artıyor Genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Mescid i Haramı çevreleyen katlı tavaf alanları da yoğun saatlerde görevliler tarafından düzenleniyor.

Kurban Bayramı'na birkaç gün kala Mekke'de yoğunluk yaşanıyor. Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelen milyonlarca Müslüman, Kabe'de vakit namazı kılıp, tavaf yapabilmek için çaba harcıyor.

Hac görevi için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle şehir içi trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Kabe-i Muazzama'ya özellikle vakit namazları öncesinde ya da nispeten daha serin olduğu için akşam saatlerinden itibaren gelmek isteyenler nedeniyle trafikte aksaklıklar yaşanıyor.

Hacı adaylarını konakladıkları otellerin önünden alarak Kabe'ye taşıyan servislerin de araç trafiğini azaltmak amacıyla alınan tedbirler kapsamında bazı alanlara girişlerine izin verilmiyor. Bu nedenle bazı hacı adayları taksilerle bazıları da yürüyerek ulaşmaya çalışıyor. Girişte bekleyen yüzlerce tekerlekli sandalye görevlisi ise yürüme güçlüğü çeken yaşlı ve hasta hacı adaylarına 2-3 riyal karşılığında tavaf yaptırıyor.

-Her dilden tavaf

Suudi Arabistan yönetimi tarafından iki yıl önce başlatılan çalışmalar kapsamında genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Mescid-i Haram'ı çevreleyen katlı tavaf alanları da yoğun saatlerde görevliler tarafından düzenleniyor.

Alt kattaki kalabalığı azaltmak için yaşlılar ve engelliler, üst katlara yönlendiriliyor. Tavaf alanında çocukların yanı sıra anne ve babaları ve yaşlıları bir arada görmek mümkün. Farklı renkten binlerce insanın doldurduğu Kabe'de tavaf esnasında Arapça'nın yanı sıra Türkçe, Kürtçe, Kırgızca dua edenlere de rastlanabiliyor. Aynı amaç uğruna ellerini semaya açarak, "Bismillah'ı Allah'u Ekber" diyerek selam veren Müslümanlar, hacı olacakları günü bekliyor.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere yaklaşık 3 milyon Müslümanın bu yıl kutsal topraklara geleceği belirtildi. - Mekke

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Mekke Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title