Haberler

Kabadayı Ece!

Güncelleme:

Ece Uslu yeni oyununda erkek kılığına girip bir kabadayıyı canlandıracak.

Ece Uslu yeni sezonda iki oyunla birden tiyatroseverlerin karşısında olacak. Geçtiğimiz sezon da sahnelenen 'Tom, Dick ve Harry' oyunu için turneye çıkacak olan oyuncu, 'Patron Kim?' adlı yeni oyunundaki rolüyle ise izleyiciyi şaşırtacak. 'Begüm' adında bir kızın, ikiz erkek kardeşi 'Ferhat'ın yerine geçmesiyle yaşanan komik olayları anlatan oyunda, Ece Uslu erkek kılığında sahneye çıkacak. İlk kez erkek rolü canlandıracağı için heyecanlı olduğunu belirten Uslu, oyunun provalarında GÜNAYDIN için erkek kılığına girip poz verdi. Oyuncu ile yeni oyunu ve bir erkeği canlandırmanın zorluklarını konuştuk...

'Patron Kim?' oyununa nasıl dahil oldunuz?

Bu oyun, İtalyan yazar Carlo Goldoni'nin oyunu... Tiyatro Akla Kara'nın kurucularından Savaş Özdural, oyunu 80'ler Türkiye'sine uyarladı. Ali Gökmen Altuğ yönetiyor. Kalabalık bir oyuncu kadrosu var. Güzel, eğlenceli bir iş oluyor. Müzikle de desteklenen, interaktif durumu da olan bir oyun... 19 Ekim'de de prömiyerini yapacağız.

ÖNCE BİRAZ GARİPSEDİM

Siz oyunda hem kadın hem de erkek karakteri mi oynayacaksınız?

'Begüm' adında bir kızı canlandırıyorum. Bir mafya ailesinin çocuğu. 'Begüm'ün ikiz erkek kardeşi 'Ferhat' bir kaza sonucunda ölüyor. Onu öldüren de 'Begüm'ün sevgilisi... Ama yanlışlıkla öldürüyor. Erkek kardeş başka bir mafya ailesinin kızıyla evlenmek istiyor ve bunun için para bulması gerekiyor. 'Begüm' de erkek kardeşinin kılığına giriyor ve parayı alıp sevgilisiyle Fransa'ya kaçmayı planlıyor. Absürt bir komedi.

Peki sizi oyunda iki kılıkta da görecek miyiz?

Aslında erkek olarak oyunda olacağım ama bazı sahnelerde erkek kostümünün içinde kadın olarak yer aldığım da olacak. Benim için hareketli, eğlence dolu bir rol oluyor gerçekten.

Bir erkeği canlandırmak nasıl bir duygu?

Çok heyecanlı... Özellikle bu karakteri çıkartmak çok keyifli çünkü 'Ferhat' tam bir kabadayı. Açıkçası insan başta biraz garipsiyor. Vücut diliyle çalışmak gerekiyor. Provaların da çok başında olunca önce abartıyorsun, sonra yavaş yavaş minimale indiriyorsun. 'Begüm'ü ise biraz daha afacan gibi oynamaya çalışıyorum. Mafya ailesinde büyümüş bir kız... Onlar da biraz erkeksi olabilir diye düşünüyorum.

80'Lİ YILLARIN HAVASI

Rolünüz için nasıl bir çalışma yaptınız?

Tabii ki gözlem yaptım ama oyunda da kadın olarak erkek kılığına gireceğim için, o beni rahatlatıyor. Elimde kelebek çeviriyorum. Onun için biraz çalıştım. İnternetten de bunu nasıl yaptıklarına baktım. Çok hızlı yapanlar da var tabii... Ama ben rolün gerektirdiği kadar öğrendim. Zaten yapı olarak gözlem yapan bir insanım. Dizi filmler izliyorum. Oradakiler bire bir bizim karakterle örtüşmüyor ama o ruhu nasıl verdiklerine bakıyorum. 'Ferhat' mafya ailesinin çocuğu olduğu için keskin tavırları var. Sonuçta kadın olarak erkek kılığına giriyorum, bu da karakteri daha da keskinleştiriyor. O da işin komedisini ortaya çıkarıyor.

Kostümler nasıl olacak?

1980'li yılların havasını yansıtacak kostümler hazırlamaya çalışıyoruz. 'Ferhat' da 80'lerin kabadayısı, mafya erkeği olacak. O zamanlar perma, meçler, dolma saçlar vardı. Hepsi olacak sanırım.

İzleyicileri nasıl bir oyun bekliyor?

Zaten 80'ler şu anda gündemde... İçinde o yılların müziklerinin de olacağı çok eğlenceli bir oyun izleyecekler.

YİNE BİR DİZİDE OLMAK İSTERİM

TRT'de yayınlanan diziniz yayından kaldırıldı. Ekran için yeni bir çalışmanız olacak mı?

Dizinin bitmesi prova dönemimi daha rahat geçirmemi sağladı. Yeni projelerden teklifler geliyor ancak iki tiyatro oyunum olduğu için İstanbul dışı rolleri kabul edemiyorum. Tabii bir dizide de yer almayı istiyorum.

HİÇ GÖRMEDİKLERİ BİR ECE GÖRECEKLER

Rol size ilk teklif edildiğinde neler hissettiniz?

Önce çok heyecanlandım ama tereddüt de ettim. Bir erkeğin kadını oynaması komiktir ancak bir kadının erkeği oynaması riskli. Yaptığınız şey antipatik de görünebilir. Ama gözümü kararttım. Bu rol bir kadın için hem zorlu, hem de keyif verici... Ben de farklı rollerde yer almayı seven bir oyuncuyum. Bu rol sayesinde de izleyiciler daha önce görmedikleri bir Ece Uslu görecekler.

Peki, sizin erkeksi bir yanınız var mı?

Ara ara erkeksi tavırlarım olabilir. Zaten çok süslü bir kadın değilimdir.

'Tom, Dick ve Harry' oyununuz yeni sezonda da devam edecek mi?

O daha çok turne ağırlıklı devam edecek. 8-9 Ekim'de Adapazarı ve İzmit'te oynayacağız. 26 Ekim'de de Hollanda'dayız.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Ece Uslu Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title