Haberler

Jülide Özçelik ile Mert Fırat Aşk Şarkıları Söyledi

Caz sanatçısı Jülide Özçelik ile oyuncu Mert Fırat, "Sevgililer Günü'ne Özel Aşk Şarkıları" konserinde aynı sahneyi paylaştı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Özçelik, daha önce Antalya, Adana ve Bursa'da senfoni orkestralarıyla konser verdiğini belirterek, "Sevgililer Günü ve sevgi temalı bir konser olacak. Bu sene Mert Fırat'la böyle bir konser yapıyoruz. Aşk şarkılarından oluşan bir konsept belirlemeye çalıştık" dedi.

Özçelik, yaklaşık 70 kişinin yer aldığı İstanbul Senfoni Orkestrası'nın konserde kendilerine eşlik edeceğini kaydederek, "Biz senfoniyle beraber pazartesi günü provalara başladık. Bugünle beraber 5 gün prova yaptık. 5-6 aydır Mert'le ve kendi ekibimle de ara ara görüşerek şarkıları çalıştık ve parça seçimlerine kara verdik" ifadelerini kullandı.

Sevginin söylenmesinin önemine değinen Özçelik, "Her gün sevgi günü. Her gün bence sevdiklerimize sevdiğimizi söyleyelim. Çünkü bazen gidiyorlar ve geri dönmüyorlar. Bunu yaşamış biri olarak, kıymetlerini bilelim. Her gün sevgi günü olsun" diye konuştu.

Mert Fırat da senfoni orkestrasıyla konser vermesi yönünde teklif geldiğinde şaşırdığını dile getirerek, şunları aktardı:

"Şarkıcıların başına çok az gelir ya senfoniyle şarkı söylemek. Dolayısıyla çok heyecanlandım. Sonra buluştuk hemen. Hatta ben bir an önce buluşalım istiyordum. Arada vazgeçerler diye. Zaten Jülide'ye hayranım. Ankara-İstanbul arası gidip gelirken 2 CD'si vardır bende. Sadece o iki CD ve MFÖ ile bütün yolu gidip gelebiliyorum. Yani o kadar çok severim. Benim için çok heyecanlı oldu. Açıkçası sahneye çıkıp, özel günler ve geceler için 1-2 şarkı söylemek ya da film icabı eyvallah ama benim için böyle sahneye çıkmak, imkansızdı. Sadece bir hayal olarak kalırdı."

Daha önce de bazı filmler için şarkı söyleyen ve Nilüfer isimli şarkıdaki yorumuyla büyük beğeni toplayan Fırat, şarkı söylemek gibi bir kariyer hedefi olmadığına işaret ederek, "Ama Jülide'yle birlikte uzun zaman buna emek harcadık ve çalışıyoruz da. İnşallah bu akşam iyi geçerse, devamında daha çok yapmak istediğimiz şey var. Aslında yurtiçinde ve yurtdışından, özellikle de yurtdışındaki senfonilerden teklifler var" dedi.

Her türlü müziği severek dinlediğini dile getiren Fırat, "Özellikle blues ve caz müziği çok seviyorum. Türkü de çok seviyorum. Neşet Ertaş'ı ve Özkan Uğur'u da çok seviyorum" dedi.

Yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan Özçelik ve Fırat, "Sensiz Saadet Neymiş", "Yalan Dünya", "Neredesin Sen", "Nilüfer", "Venüs", "Something Stupid" ve "Soltane Ghalbha" gibi Türkçe, İngilizce ve Farsça şarkıları yorumladı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mert Fırat İstanbul Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title