Haberler

    Jules Bianchi'nin Babası Philippe: Oğlum Pes Etmeyecek

    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 15. yarışı Japonya Grand Prix'sinde yaptığı kazada kafasından ciddi yaralanan Fransız pilot Jules Bianchi'nin babası Philippe Bianchi, oğlunun yaşam savaşından vazgeçmeyeceğini söyledi.

    İtalya’nın yüksek tirajlı spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a konuşan Philippe Bianchi, 25 yaşındaki oğlu Jules’ün Japonya Grand Prix’sinin koşulduğu Suzuka pistinde yaptığı kazayı gördüğünde çok kötü olduğunu belirterek, “O güçlü biri. Girdiği bu çok önemli yaşam savaşını kazanacak. O pes etmeyecek buna eminim” dedi.

    Hayal kurmanın anlamsız olduğunu vurgulayan ve çaresiz durumda olduklarını ifade eden Bianchi, “Her telefon çaldığında hastanedendir diye endişeleniyorum. Bize önce ilk 24 saatin kritik olduğunu söylediler. Sonra bu 72 saat oldu. Halen buradayız. O mücadele ediyor. Onu görüyorum ve inanıyorum. Beni hissettiğini biliyorum. Doktorlar, bunun bir mucize olduğunu, kimsenin böylesine ciddi bir kazadan kurtulmadığını söyledi” diye konuştu.

    Oğlu Jules’ün ölüme teslim olmayacağını belirten Philippe Bianchi, “Bana Jules’ün durumu nasıl diye sorduklarında bir cevap veremiyorum çünkü bir gün iyi bir gün daha kötü. Çok ciddi ama stabil. FIA Başkanı Jean Todt’un, (Geçen yıl kayak yaparken geçirdiği kaza sebebiyle uzun süredir komada olan Alman pilot) Michael Schumacher’in kısa bir süre sonra az çok normal yaşama dönebileceğine dair açıklamalarını okudum. Umarım bir gün bunu ben de söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

    Baba Bianchi, Schumacher’in de bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu.

    Philippe Bianchi, Ferrari ve FIA’nın gönderdiği doktorların olağanüstü olduklarını ve ileride Jules’ün tedavisine İtalya’da devam edebileceklerini kendisine söylediklerini aktardı.

    Bianchi, kendilerini derinden etkileyen bu olay karşısında pek çok takımın ve F1 pilotları Fernando Alonso, Jean-Eric Vergne, Felipe Massa, Lewis Hamilton ile Moto GP pilotları Valentino Rossi ve Marc Marquez’in mesajlarıyla kendilerini yalnız bırakmadığını sözlerine ekledi.

    Marussia takımının pilotu Jules Bianchi, 5 Ekim'de koşulan Japonya Grand Prix’sinde pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışmış ve kaza nedeniyle yarış erken sonlandırılmıştı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Jules Bianchi Formula 1 Japonya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title